Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Inspectoratul Școlar Bihor | 2023

Marți, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda”, ediția a XVII-a


Marți, 5 decembrie 2023, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Judetului Bihor, Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman" Oradea, Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, Sindicatul Liber din Învățământ Bihor și Muzeul Țării Crișurilor cu sprijinul CG&GC HiTech Solutions SRL, Turof Distribuție S.R.L., Asociația Cele Trei Crișuri și Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea, organizează la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea ediția a XVII-a a Festivalului de colinde ,,Noi umblăm a colinda" în cadrul programului ,,Bihorul colindă"....citeste


 

Luni și marți, la sala Filarmonicii de Stat din Oradea, au avut loc

Întâlniri cu elevii din clasele a XI-a și a XII-a, în cadrul programului „Be cool – Gândește înainte”!


Așa după cum v-am informat deja, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut marți, 14 noiembrie 2023, la sediul instituției, o conferință de presă pentru a anunța lansarea programului de tip workshop „Be cool - Gândește înainte", dedicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a....citeste


 

În 20 octombrie, între orele 11.00-15.00, la I.S.J. Bihor, are loc

Atelierul ,,Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”


În lunile septembrie-noiembrie 2023, sunt programate 129 de ateliere, desfășurate la nivel național....citeste


 

În 13 oct., orele 11.00 - 15.00, la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

În cadrul atelierelor marca ,,Proiectul CRED” - atelierul ,,Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”


Această nouă serie de ateliere CRED, a IV-a, este intitulată, în mod sugestiv, ,,Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă", evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de resurse educaționale deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ,,Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți" - CRED....citeste


 

Pe 5 octombrie,

Dascălii bihoreni au marcat într-un mod inedit Ziua Educației


Ziua Mondială a Educației a fost marcată în Bihor printr-un eveniment denumit generic Ziua educației bihorene. Organizată de Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic, alături de colegiile naționale „Emanuil Gojdu" și „Mihai Eminescu" din Oradea, acțiunea a constat în derularea unor workshopuri, în cadrul cărora s-au făcut demonstrații pentru crearea unor lecții digitale. ...citeste


 

De Ziua Mondială a Educației, la colegiile naționale ,,Mihai Eminescu

Lecții demonstrative pentru utilizarea dotărilor digitale


La conferința de presă din 6 septembrie 2023, generalul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, domnul profesor dr. Horea Abrudan, ne-a informat, printre altele, că în 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, când toate cadrele didactice sărbătoresc Ziua educației (printr-o zi liberă), la colegiile naționale ,,Mihai Eminescu" și ,,Emanuil Gojdu", din Oradea, vor fi organizate workshopuri, ateliere de lucru, lecții vii, în cadrul cărora câteva sute de cadre didactice din Oradea și județ vor vedea cum folosesc profesorii de la cele două colegii naționale, echipamentele din dotare la orele de curs, în predarea și evaluarea cunoștințelor, dar nu numai....citeste


 

Atelierele marca ,,Proiectul CRED” revin în județul Bihor,

Vor fi dedicate Resurselor educaționale deschise, și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar


Vineri, 29 septembrie 2023, în intervalul orar 10.00-14.00, la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, are loc Atelierul ,,Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă"....citeste


 

Ziua Educației, pe 5 octombrie, marcată altfel în Bihor

Dascălii bihoreni în interacțiune cu noi metode de pedagogie în contextul digitalizării școlilor


Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în 5 octombrie, va fi marcată în acest an, la Oradea, printr-un eveniment inedit, sub genericul Zilei educației bihorene. ...citeste


 

Ştirea-„bombă

,,În județul Bihor (...), nu mai există unități de învățământ care dețin grupuri sanitare neconforme, situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare


Ultimele două au fost o grădiniță din Remeți, care nu a mai fost cuprinsă în rețeaua școlară... Știau că sunt copii puțini și merge în desființare; și Școala Gimnazială din Topa de Sus"......citeste


 

Înainte de depunerea contestațiilor

Rezultatele din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023


În județul Bihor, rata de participare la a doua sesiune de Bacalaureat a fost de 85.98 la sută: 822 de candidați prezenți (dintr-un total de 956 înscriși). Nu s-au prezentat 134 de candidați. Un candidat a fost eliminat....citeste


 

Joi, I.S.J. Bihor a găzduit atelierul de creație pentru copii

,,Arta și cultura romă pentru tânăra generație”


Joi, 10 august 2023, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a fost gazda unui atelier de creație pentru copii intitulat ,,Arta și cultura romă pentru tânăra generație"....citeste


 

Din nou despre BAC

Sesiunea august 2023 a examenului național de Bacalaureat începe miercuri, 16 august


În județul Bihor, 957 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor în sesiunea a doua (august) a examenului național de Bacalaureat 2023, începând de miercuri, 16 august 2023. Din totalul celor înscrişi, 674 provin din promoţia 2022-2023, iar 283 de candidați sunt din promoţiile anterioare....citeste


 

În conformitate cu Ordinul M.E. 3.800 privind structura anului școlar 2023-2024,

Vacanța de o săptămână, în Bihor, va fi în perioada 19-25 februarie 2024


Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în conformitate cu Ordinul M.E. 3.800. privind structura anului școlar 2023-2024, a stabilit, în urma consultării cu reprezentanții părinților, elevilor și sindicatelor de la nivel județean, vacanța de o săptămână, în perioada 19-25 februarie 2024....citeste


 

26 iulie

Rezultatele finale la Titularizare, în Bihor


La proba scrisă din data de 12 iulie 2023, din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare), au participat în județul Bihor 1.076 de candidați, din 1.306 înscriși. S-au retras 73 de candidați, iar 157 nu au participat. ...citeste


 

Înainte de contestații, în județul Bihor

Rata de promovare înregistrată la examenul național pentru Definitivare în învățământ (sesiunea 2023) este 78,64%


În județul Bihor, procentul de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru Definitivare în învățământul preuniversitar, este de 78,64%....citeste


 

În prima etapă de repartizare computerizată,

În județul Bihor, au fost admiși în învăţământul liceal de stat peste 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a


Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie 2023, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2023 - 2024)....citeste


 

Informare privind

Proba scrisă a examenului național pentru Definitivare în învățământ (sesiunea 2023)


Proba scrisă a examenului național pentru Definitivare în învățământ (sesiunea 2023)...citeste


 

Proba scrisă din cadrul Concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare)

12 iulie - Concursul de titularizare


Etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2023, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, s-a desfășurat în perioada 8 - 17 mai 2023, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea. ...citeste


 

76,5 %: rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor, 2023

Rezultatele finale la BAC


Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2023) au fost afișate vineri, 7 iulie, pe site-ul dedicat....citeste


 

Înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor

Rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, în Bihor


În județul Bihor, rata de participare a fost de 96,97 % : 3.430 de candidați prezenți (dintr-un total de 3.537 de absolvenți înscriși)....citeste


 

Înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor

Rezultatele la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2023, în Bihor


În județul Bihor, rata de participare a fost de 92.59 %: 4.354 de candidați prezenți (dintr-un total de 4.735 de absolvenți înscriși). ...citeste


 

Luni, 26 iunie, începe

Sesiunea iunie - iulie 2023 a examenului național de Bacalaureat


În județul Bihor 3.537 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2023, începând de luni, 26 iunie 2023. Din totalul celor înscrişi, 3.144 provin din promoţia 2022-2023, iar 393 sunt din promoţiile anterioare....citeste


 

În perioada vacanței de vară 2023

Programul de funcționare al grădinițelor din județul Bihor


În perioada iunie - august 2023, la nivelul județului Bihor vor fi deschise 67 de grădinițe cu program prelungit. Dintre acestea, 32 vor fi deschise la nivelul Municipiului Oradea, iar 35 în celelalte localități de la nivelul județului. Astfel, în iulie în Municipiul Oradea vor asigura program educativ specific vacanței 16 de unități, iar în luna august 16 grădinițe cu program prelungit. ...citeste


 

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2023

Astăzi, proba scrisă la matematică


La proba scrisă la limba și literatura română au fost prezenți în județul Bihor 4.378 de candidați, din numărul de 4.739, înscriși conform datelor furnizate de aplicația informatizată. Nu au existat situații de candidați care să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații de candidați eliminați. ...citeste


 

În perioada 19-22 iunie, se va desfășura

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a, sesiunea iunie-iulie 2023


În perioada 19-22 iunie 2023, se desfășoară probele scrise în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a....citeste


 

Referitor la

Raportul comisiei de cercetare a faptelor de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea


În ceea privește aspectele de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea apărute în mass media, vă informăm că a fost finalizat raportul constatator al comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Aceasta a constatat ,,încălcarea parțială prin implicare indirectă în strângerea și/ sau gestionarea fondurilor, a articolului 170, alin. 3 din OME nr. 4183/2022"....citeste


 

Sâmbătă, 10 iunie,

Întâlnirea tinerilor ortodocși bihoreni - ediția a VI-a


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua Odovaniei praznicului împărătesc al Pogorârii Sfântului Duh, sâmbătă, 10 iunie 2023, în ajunul Duminicii Tuturor Sfinților, la Oradea, a avut loc Întâlnirea tinerilor ortodocși bihoreni, care, anul acesta, a ajuns la cea de a șasea ediție....citeste


 

Ediția a 18-a

Competiția națională ,,Școală europeană” 2023


Joi, 25.05.2023 pe pagina web a Ministerului Educației https://www.edu.ro/scoala-europeana au fost postate rezultatele Competiției naționale ,,Școală europeană" 2023 (Ediția a 18-a). ...citeste


 

Simpozionul național cu participare internațională

,,Educație pentru viitor”, ediţia a III-a


Simpozionul național cu participare internațională ,,Educație pentru viitor" 2023 este organizat în cadrul proiectului județean cu același titlu, aflat în acest an la cea de-a treia ediție. ...citeste


 

Comunicat de presă

Referitor la organizarea festivităților de absolvire de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea


În ceea ce privește aspectele de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea apărute în mass-media, vă informăm că reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor, delegați să verifice cele semnalate, au finalizat printr-un raport inspecția efectuată....citeste


 

În perioada 11-14 mai, la Oradea, se va desfăşura

Olimpiada națională a Sportului Școlar, la baschet băieți şi învățământ gimnazial


Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor, organizează etapa națională din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet băieți, învățământ gimnazial, în perioada 11-14 mai 2023....citeste


 

Sâmbătă, 6 mai, la Filarmonica de Stat din Oradea,s-a desfășurat festivitatea de premiere

Olimpiada națională interdisciplinară Cultură și spiritualitate românească, la final!


Sâmbătă, 6 mai 2023, la Filarmonica de Stat din Oradea,s-a desfășurat conform programului, festivitatea de premiere a liceenilor care au performat la această etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească" pentru licee, organizată de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor și găzduită de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea. ...citeste


 

În perioada 3-7 mai,

Olimpiada națională interdisciplinară Cultură și spiritualitate românească, la Oradea


Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează la Oradea, în perioada 3-7 mai 2023, Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie Cultură şi spiritualitate românească (clasele IX - XII) - etapa națională....citeste


 

Palatul Copiilor din Oradea a găzduit, ieri, un workshop în cadrul proiectului CRED, intitulat

„Educația non-formală: actori, practici, perspective”


În perioada martie - mai 2023, la nivel național, se vor desfășura 43 de ateliere pentru promovarea proiectului CRED („Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți"), sub forma unor workshop-uri cu tema „Educația non-formală: actori, practici, perspective". Un astfel de workshop s-a desfășurat joi, 20 aprilie 2023, la Palatul Copiilor din Oradea. ...citeste


 

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți

CRED prezintă seria workshop-urilor naționale „Educația non-formală: actori, practici, perspective


Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți" - CRED continuă promovarea modelelor de bune practici în educație, prin organizarea unei serii de evenimente dedicate importanței educației non-formale, în contextul unui curriculum centrat pe competențe-cheie....citeste


 

În perioada 19-23 aprilie 2023

Olimpiada națională de religie catolică, la Oradea


Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor, organizează la Oradea, în perioada 19-23 aprilie 2023, Olimpiada de religie - cultele Romano Catolic - limba română și Greco-Catolic, clasele V-XII, colegii/ Licee teologice catolice și greco-catolice, clasele IX-XII....citeste


 

Rezultate Bihor

Simularea examenului național de Bacalaureat


Conform calendarului, în 6 aprilie 2023 s-au înregistrat rezultatele simulării probelor scrise la Bacalaureat, sesiunea 2022-2023. ...citeste


 

Sâmbătă, 25 martie, ora 12.30,

Marșul pentru viață


Asociaţia Părinti pentru Ora de Religie, Filiala Bihor, cu sprijinul cultelor crestine din judetul Bihor, organizează sâmbătă, 25 martie, ora 12,30, în Oradea, Marșul pentru viață 2023, sub genericul „Viitorul este pro-viață". ...citeste


 

11 martie,

Ziua Națională a Meseriilor


11 martie a fost instituită ca Ziua Națională a Meseriilor, prilej cu care s-au organizat și în acest an școlar, evenimente educaționale pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor....citeste


 

miercuri, 8 mai 2024, 04:29:51 Ora de vară a Europei de Est