Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet

Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment sărbătorit la nivel european, desfășurându-se anual în luna februarie, sub egida rețelei europene „INSAFE” - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Proiectul Sigur.info este un proiect național de dezvoltare comunitară, voluntariat, educație civică. Proiectul este dezvoltat de un consorțiu format din Salvați Copiii Romania -coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual și Pozitive Media, școli din țară. Proiectul este parte a proiectului internațional ocazionat de INSAFE.
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș a devenit o tradiție organizarea activităților de voluntariat cu ocazia Safer Internet Day (SID). În ultimii patru ani de organizarea evenimentelor s-au ocupat elevii care au absolvit în anul 2013 clasa a XII-a A. Voluntarii de ieri, studenții de azi, au predat ștafeta celor mai mici, și astfel, elevii clasei a X-a B au devenit organizatorii acțiunilor din acest an.
An de an, îndrumați de prof. de informatică Manuel Bercovici, elevii au participat și la concursurile naționale lansate pe site-ul Sigur.info. În acest an, în cadrul concursului „Împreună facem internetul mai bun”, școala noastră a pregătit proiectele: „Avem drepturi și responsabilități online” (Bodin Roxana, Toma Larisa, Cirtea Delia), „Decizia este în mâinile noastre” (Plaștin Evelin, Briscan Ana-Maria, Bențiu Alina), „Siguranța și respectul pe Internet!” (Cristea George Vlad, Jozsa Andrei). La nivel național, în urma jurizării celor 360 proiecte de la categoria 13-18 ani, proiectele noastre au ocupat locurile 9-10, 108-114, 182-184.
Încă de luni, 10 februarie, elevii școlii au fost anunțați prin afișe și pe site-ul școlii că în 11 februarie 2014 este sărbătorită Safer Internet Day (Ziua Siguranței pe Internet) și voluntarii „Info” le-au pregătit multe concursuri cu premii! În anunțuri erau trecute câteva adrese legate de eveniment: http://www.saferinternet.org/, http://www.sigur.info, http://www.ciordas.ro/.
Activitățile desfășurate din acest an au fost diverse:
1. Sesiune de informare – clasa a X-a B (coordonator prof. Manuel Bercovici), 10.02.2014.
2. Concurs on – line (11.02 - 12.02.2014), coordonatori Roxana Bodin, Larisa Toma, Delia Cirtea, prof. Manuel Bercovici și prof. Crina Bercovici.
Regulament: „Propune un catren în care să folosești minim trei dintre cuvintele „împreună, comună, internet, înțelept”. Îl trimiți la adresa ciordas_bpce1@yahoo.com, specifici numele și clasa și aștepți decizia juriului. Succes!
Număr participanți: 20 elevi. Valoarea premiilor 150 lei.
3. Concurs fulger Safer Internet Day (ediția a III-a), (11.02.2014 - în pauze), (Coordonatorii acțiunii: Ana Maria Briscan, Evelin Plaștin, Alina Bențiu, prof. Edit Szatmari, prof. Manuel Bercovici).
Regulament: „Aveți ocazia să intrați în posesia unor premii surpriză, dacă răspundeți corect la întrebările legate de „Ziua Siguranței pe Internet”. Urna cu întrebări este în sala A2.1, la elevii clasei a X-a B”.
Număr participanți: 42 elevi. Valoarea premiilor 200 lei.
4. Afișe, pliante, link-uri utile, material PPT- postate pe pagina școlii. (responsabili colectivul clasei a X-a B, îndrumători prof. Miklo Cecilia, prof. Manuel Bercovici).
Fiecare elev distribuie minim 2 pliante. Vor fi postate în școală 5 afișe. 
5. Distribuirea orarului „Sigur.info” în cadrul unei tombole cu premii. (responsabili: Vlad Cristea, Andrei Jozsa, prof. Manuel Bercovici și prof. diriginte Casian Ille).”
Regulament: „Extragerea numerelor câștigătoare, 11.02.2014, ora 13, în fața Stației de muzică a școlii
Număr participanți: 56 elevi. Valoarea premiilor 200 lei.
6. Anunțarea și premierea câștigătorilor, joi, 13.04.2014, în pauza mare, la stația școlii. Câștigătorii sunt anunțați și pe pagina școlii.
Acțiunile și premiile au fost sponsorizate de organizatori, coordonatori și de inimoși sponsori. Acestea au constat în 15 stick-uri de memorie, surprize și dulciuri în valoare de de 700 lei. 
Renata PLAȘTIN (studentă la UBB Cluj-Napoca)
Luminița INDRE (studentă la Universitatea Oradea)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii au sărbătorit Ziua Siguranței pe Internet. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:58:44 Ora de vară a Europei de Est