Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rezultatele elevilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș

La sfârșitul semestrului I

Rezultatele elevilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș

Chiar dacă o vorbă din popor spune că Toamna se numără bobocii, acum, în plină iarnă, la sfârșitul semestrului I al acestui an școlar, dorim să facem cunoscute rezultatele elevilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” obținute prin participarea la diferite concursuri, competiții, întreceri sportive.

Prin strădania lor, a cadrelor didactice care îi pregătesc precum  și prin susținerea părinților acestor elevi, reușim să ducem mai departe cu cinste și onoare numele acestei instituții de învățământ.
Limba și literatura română
Evaluare în Educație – Lb. Română Etapa I
Locul I – 100 puncte - medalie de aur: Szilveszter Paul, clasa a II-a B, Pele Larisa, clasa a V-a A, Gabor Anamaria, clasa a VII-a C
Locul al II-lea – 99 puncte – medalie de argint: Irimie Daria, clasa a V-a
Locul al III-lea – 98 puncte – medalie de bronz:  Barna Eduard și Þig Dragoș, clasa a V-a A, Incer Maia, clasa a VI-a B și Podilă Teodora, clasa a VII-a C
Diplomă de merit județean (91 – 97 puncte): Degău Cristian, Nicoraș Andrei, Bara Ioan, clasa a II-a B;        Ciorna Elena, Fășie Raul, clasa a II-a C; Horge Teodora, clasa a III-a A; Știube Denis, Terebenț Roxana, Boldor Alexia, Chiroiu Patrick, clasa a III-a B; Roman Paul Romulus, clasa a IV-a B; Brad David, Brădău Florin, clasa a V-a A și Blaga Anemona, clasa a VI-a B
Olimpiada de Limbă, Comunicare și Literatura Română
Etapa locală, 25.01.2014; elevii calificați pentru Etapa județeană sunt: clasa a V-a: Pele Larisa,Țiț Dragoș, Barna Eduard; clasa a VI-a: Barna Maria, Laza Oana; clasa a VIII-a: Magda Georgia
Euclid Concurs Național de Română
Premiul I: Ciorna Elena, Fășie Raul, Hus Sorana, Pălcuțiu Angelina, Popa Mario și Zahan Iasmina, clasa a II-a C; Horge Teodora, clasa a III-a A; Roman Paul, clasa a IV-a B; Pavel Șerban, clasa a V-a B și Magda Georgia, clasa a VIII-a C.
Premiul al II - lea: Laboș Vlad, Licuriceanu Lucas, Pop Durina Alexandra și Tempelean Rebeca, clasa a II-a C; Bologan Darius, clasa a III-a A; Popa Alexandru, clasa a V-a B
Premiul al III - lea: Lazău Giulia, Mitran Casian, Mladin Alexandra, Pașcondea Ariadna, Boruț Anamaria, Borha Bianca și Roman Eduard, clasa a II-a C; Ardelean Mădălina, clasa a V-a C.
Mențiuni: Oraș Dalia, Oraș Daria și Dumea Giulia, clasa a II-a C; Szatmari Lara, Marge Andrei și Crăciun Vlad, clasa a V-a B; Kovacs Cezar, clasa a VII-a C.          
Comper – Comunicare, Etapa I
Premiul I:  91 - 100 puncte: CPA: Ardelean Dragoș, Pardea Teodora, Ionaș Alexandra; clasa I B: Brumă Natalia, Avram Oriana, Andrău David, Andrău Antonio, Vandici Patricia, Solonca Alexandra, Țiboc Luana, Sferle Ramona; clasa I A: Mortan Răzvan, Hora David, Truța Andrada, Vura Robert; clasa a II-a C: Oraș Dalia, Oraș Daria, Dumea Giulia, Licuriceanu Lucas, Lazău Giulia, Laboș Vlad, Roman Eduard, Tempelean Rebeca Maria, Boruț Anamaria; clasa a IV-a B: Videcs Anda, Roman Paul.
Premiul al II-lea (81 – 90 puncte): clasa I A: Buz Alexia, Matiu Oana, Tal Paul, Mortan George, Nicorici Luca, Lucuța Luca; clasa a II-a C: Borha Bianca, Ciorna Elena, Fășie Raul, Groza Romeo, Hus Sorana,
Macovei Alexandra, Mașcaș Mihai, Mitran Casian, Mladin Alexandra, Pălcuțiu Angelina, Pașcondea Ariadna, Popa Mario, Zahan Iasmina; clasa a IV-a B: Rostaș Miruna, Coste Raluca; clasa a VII-a C: Criste Henrieta Cristina, Podilă Teodora.
Premiul al III-lea (71 – 80 puncte): clasa I A: Banda Ana-Maria, Drițan Bogdan, Păcurar Damian; clasa a IV-a B: Olah Codruț, Zauner Gabriel; clasa a VII-a C: Bocoiu Andrada, Boroș Johanna, Szarvadi Beatrix.
Mențiune (60 – 70 puncte): clasa I B: Fărcuț Alexandru, Făt Raul, Kocsis Matia; clasa a VII-a C: Burtic Denisa, Gabor Anamaria, Hinț Marius; clasa a IV-a B: Tomescu Cristian.
Matematică
Lumina Math - etapa națională
Premiul I: Szilveszter Paul, clasa a II-a B; premiul al III-lea: Roman Paul, clasa a IV-a B
Mențiune: Brădău Florin, clasa a V-a A
Evaluare în Educație – Matematică, etapa I
Locul I (100 puncte) - medalie de aur: Pele Larisa, clasa a V-a A
Locul al II-lea (99 puncte) – medalie de argint: Szilveszter Paul, clasa a II-a B
Locul al III-lea (98 puncte) – medalie de bronz: Bara Maria, clasa a VI-a B
Diplomă de merit județean (91 – 97 puncte): Barna Eduard, Dragosin Thomas, clasa a V-a A; Blaga Anemona, clasa a VI-a B; Degău Cristian, Kiss Krisztian, Bara Ioan, clasa a II-a B
Simpozion Național „Gustă Știința”
Premiul I: Păcurar Robert, Pele Larisa, Irimie Daria, clasa a V-a A
Premiul al II-lea: Barna Eduard, Brădău Florin, clasa a V-a A
Premiul al III-lea: Babău Tudor, Brad David, clasa a V-a A
Euclid Concurs Național de Matematică
Premiul I: Roman Paul, clasa a IV-a B
Premiul al II-lea: Tiba Raluca, clasa a IV-a C
Premiul al III-lea: Boruț Andrei, clasa a IV-a C
Mențiune: Morar George, clasa a IV-a C
Comper – Mate 2000
Premiul I (91 - 100 puncte): CPA: Ciupa Andrei, Bonchiș Vlad, Ghenț Alexandru, Horvath Krisgtina; clasa I A: Mortan Răzvan, Truța Andrada, Buz Alexia, Matiu Oana, Tal Paul; clasa I B: Andrău David, Avram Oriana, Solonca Alexandra, Fele Raul, Vandici Patricia, Sferle Ramona, Þiboc Luana, Daria Jurca  
Premiul al II-lea (81 – 90 puncte): clasa I A: Duma Andrei, Hora David, Lucuța Luca, Mortan Răzvan, Nicorici Luca, Păcurar Damian, Drăgoi Bianca, Lingurar Valentin, Matei Rareș, Boloș Robert, Ciorna Raul, Drițan Bogdan, Gabor Anton; clasa  a IV-a B: Tomescu Cristian
Premiul al III-lea (71 – 80 puncte): clasa I A: Mada Alexandra, Banda Ana-Maria; clasa a IV-a B: Videcs Anda
Mențiune: clasa a IV-a B: Olah David Codrut, Roman Paul, Zauner Gabriel, Coste Raluca
Educație fizică
1.Turneu de handbal – fete, C.N. „Samuil Vulcan”, 04.10.2013 – locul I
2.Memorialul „Matei Francisc” - Concurs de triatlon Stadionul Municipal din Beiuș, 04.10.2013: Locul I: Boroș Erhard, cls.a VIII-a C, Dringo Mihai, cls.a VI-a C,  Varga Delia, cls.a VI-a C; Locul III: Robotin Codruț, Tal Paul; Locul IV:  Toc Georgiana, cls.a VI-a B, Șandor Raul, cls.a VI-a A; Locul V: Boldi Boancă Ionuț, cls.a V-a C.
3.Concursul de tetratlon, Stadionul Municipal din Beiuș, 11.10.2013:
Locul I: Dringo Mihai, cls. a VI-a C; Locul II: Boroș Erhard, cls. a VIII-a C
4.Memorialul „Popa-Bota Gheorghe” – Cros, parcul Mihai Eminescu, 25.10.2013
Locul I: Truță Giulia, cls. a IV-a A, Dringo Mihai, cls. a VI-a C; Locul II: Tirla Răzvan, cls. a II-a B
Locul III: Varga Delia, cls. a VI-a C; Locul IV: Mladoniczky Bettina, SM; Locul V: Boldi Analia, cls. a VI-a C; Locul VI: Toc Georgiana, cls. a VI-a B, Atudorei Olivia, cls. a VI-a C
5.Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Cros, Pădurea Delani, 15.11.2013
Locul I: Varga Delia, cls. a VI-a C,  Șandor Raul, cls. a VI-a A
6.Olimpiada Națională a Sportului Școlar, proba șah, Liceul Vocațional  Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, 17.01.2014 Mențiune: Ciorna Teodora, cls. a V-a A
7.Concurs Internațional de Karate, Brașov: Locul I: Popa Mario, cls. a II-a C – centura albastră;
Locul II: Oraș Rareș, cls. a IV-a C – centura albastră
8.Muzica înseamnă viață, Remetea , 20 decembrie 2013, spectacol caritabil
Locul I, secțiunea dans modern: Horge Teodora, Iga Viviana, Ardelean Ioana
Educație muzicală
Ansamblul „Cununița”
Premiul I în cadrul Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda” organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Era Shopping Park Oradea, Consiliul Județean Bihor, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea
Diplomă de excelență în cadrul Festivalului tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun și Anul Nou – Roșia 2013
Muzica înseamnă viață, Remetea , 20 decembrie 2013, spectacol caritabil
Locul I, secțiunea colinde: Burescu Tania, clasa a VI-a C
Educație plastică
Lumea imaginară a cărților – concurs, etapa județeană, Oradea
Premiu special: Bara Maria, cls. a VI-a B; Premiul I: Incer Maia, clasa a VI-a B; Premiul al II-lea: Hinț Marius, cls. a VII-a C; Premiul al III-lea: Criste Henrieta Cristina cls. a VII-a C
Always green, always blue – concurs internațional, Polonia – diplomă de participare
Micul artist – concurs de creație, Galați, ediția a V-a
Premiul I: Horvath Diana, clasa a V-a C
Natura inspiră și dăruiește – concurs internațional, Galați, ediția a VIII-a
Mențiune: Horvath Diana, clasa a V-a C
Eurojunior
Mențiune: Macovei Alexandra, Mladin Alexandra, clasa a II-a C
Biologie
Premiul al III-lea: Concurs județean – Un măr pe zi – o viață  sănătoasă - etapa zonală
Urăm tuturor, elevi și cadre didactice, vacanță plăcută, iar pentru viitor multă putere de muncă!
Director,
prof. Cioloș Adina Ionela

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 08:44:28 Ora de vară a Europei de Est