Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vrei să ai mai mult succes și mai mult timp liber pentru tine?

Vrei să fii mai productiv?

Vrei să ai mai mult succes și mai mult timp liber pentru tine?

Brian Tracy îți oferă câteva tehnici pentru a-ți mări productivitatea, tehnici descoperite de el de-a lungul anilor.

1.Stabilește obiective clare și măsurabile și scrie-le pe foaie. Acesta este primul pas spre dezvoltarea ta, un pas cheie
2.Creează-ți un plan detaliat pentru atingerea acestor obiective (fiecare minut petrecut pentru realizarea planului îți va scădea din timpul execuției 10 minute)
3.Setează-ți prioritățile, analizează lista și vezi care sunt cele mai importante sarcini, cele care aduc cea mai multă valoare.
4.Concentrează-te asupra a ceea ce e important pentru tine și elimină factorii perturbatori. Începe cu cel mai important lucru și nu lăsa sarcina până nu e îndeplinită (îți înjumătățești timpul de lucru).
5.Lungește-ți timpul de lucru și mărește-ți timpul liber. Începe să muncești mai repede cu o oră și pleacă mai târziu cu o oră. Nici nu îți imaginezi cât de productiv poți să devii după o perioadă de timp. Astfel, timpul liber ți se va mări substanțial când eficiența ta la job va fi la alt nivel.
6.Dă 100% în tot ceea ce faci! Nu confunda job-ul cu vremurile școlii, când te duceai să te joci și să socializezi cu prietenii tăi. Bârfele și alte metode de distragere a atenției îți vor mânca 15% din puterea ta de muncă în fiecare zi.
7.Mărește-ți  ritmul și menține-l continuu. Dedică-te sarcinii pe care o faci și astfel vei trece mai repede la următorul task.
8.Lucrează inteligent, ține cont de valoarea sarcinii și scoate ce e mai bun din ea. În final, ceea ce contează este calitatea rezultatului și nu doar realizarea acestuia.
9.Profită de punctele tale forte. Folosește-ți abilitățile cele mai dezvoltate pentru a primi mai mult, în mai puțin timp.
10.Leagă sarcinile similare. Dacă ai mai multe telefoane de dat, stabilește-ți o oră în care să le dai pe toate. Viteza cu care vei face sarcinile va fi din ce în ce mai mare, respectiv și calitatea muncii tale.
11.Elimină sarcinile mărunte. Creează din mai multe sarcini mărunte, care au legătură, o sarcină mare, astfel munca pe care o ai de făcut ți se va părea mult mai puțină.
Oferă acum mai mult timp pentru munca ta și vei avea mai mult timp pentru tine în viitor!
Loránd Soares-Szász

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 06:00:17 Ora de vară a Europei de Est