Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

EMINESCU - sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna”

Expoziție la CCD Bihor

EMINESCU - sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna”

Miercuri, 15 ianuarie 2014, la Școala ,,Oltea Doamna”, elevii îndrumați de doamnele profesoare de limba română Mirela Tanc, Scumpa Crăciun, Ioana Revnic și de Liliana Pop, profesoară de muzică, au celebrat prin vers, muzică și invitații la lectură împlinirea a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Tot ei au realizat o impresionantă expoziție cu lucrări consacrate vieții și operei eminesciene.
Un „portret eminescian” în cuvinte, decupat din cartea Mărturii despre Mihai Eminescu. Povestea unei vieți, spusă de contemporani (editor Cătălin Cioabă, Ed. Humanitas, 2013) a fost schițat de elevele Alina Filip și Marina Marian (clasa a VIII-a D, prof. Ioana Revnic). Acestea au citit fragmente din antologia amintită, dar și din scrisorile lui Mihai Eminescu către Veronica Micle (reproduse în volumul Dulcea mea doamnă/ Eminul meu iubit, ed. Polirom, 2000). A fost un prilej de a-i invita pe cei prezenți la lectura unor cărți-eveniment, cu și despre Mihai Eminescu.
Poezii de Mihai Eminescu au fost recitate apoi de către: Diana Tanc (clasa a VI-a B, prof. Mirela Tanc); Ștefana Goția (clasa a VII-a A), Alexandra Tolnaci și Maria Tomescu (clasa a V-a C), elevele doamnei profesoare Scumpa Crăciun. Farmecul versurilor alese, delicatețea interpretării, sensibilitatea și expresivitatea interpretelor au impresionat asistența.
Corul școlii, condus de dna profesoară Liliana Pop a asigurat intermezzourile muzicale.
Spectatorii au participat la un concurs despre viața și opera lui Mihai Eminescu, iar câștigătorii au fost răsplătiți cu desene realizate de elevi (Bodog Ruxandra, Bodog Teodora și Andrei Brie – clasa a VIII-a C; Torjoc Cynthia, Frîncu Iulia și Ursu Dona – clasa a V-a A, prof. Ioana Revnic). Lucrările oferite drept premiu ilustrau poeme de Mihai Eminescu.
,,A fost un moment remarcabil prin autenticitate și lipsit de festivism desuet” a apreciat, la finalul manifestării, doamna profesoară dr. Liliana Bocoi, directoarea adjunctă a Școlii ,,Oltea Doamna”. Emoțiile transmise de elevii noștri prin vers, cântec sau culoare au înnobilat această întâlnire sărbătorească”.
Mulțumindu-le celor prezenți pentru participare, organizatoarele și inițiatoarele activității din 15 ianuarie (Mirela Tanc, Scumpa Crăciun, Ioana Revnic, Liliana Pop) i-au invitat pe elevi și pe profesori să viziteze expoziția dedicată lui Mihai Eminescu, din incinta școlii.
Din 16 ianuarie, timp de o săptămână, originalele lucrări ale elevilor de la Școala ,,Oltea Doamna” sunt expuse la Casa Corpului Didactic din Oradea. Originalitatea expoziției este dată de recrearea temelor eminesciene folosind tehnica Quilling pe litere, reprezentând numele poetului,  de către elevii clasei a VI-a B, sub îndrumarea prof. Tanc Mirela.
Colaborarea cu această instituție se realizează cu sprijinul Danei Teședan (bibliotecara școlii), la invitația conducerii Casei Corpului Didactic.
Prof. Ioana Revnic
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: EMINESCU - sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:09 Ora de vară a Europei de Est