Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bogdan Pater a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice

Și Cercetășia este o cultură a păcii

Bogdan Pater a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice

Un cercetaș orădean a fost ales de către Renault România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) drept ambasador al Valorilor Olimpice.

După ce în 2012, Bogdan Pater, responsabil de Comunicare Online în cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României” a fost ales ambasador al Valorilor Olimpice, anul acesta a fost invitat alături de Alin Moldoveanu – campion olimpic la tir și Andreea Esca - speaker și promotor al Valorilor Olimpice, la evenimentul de prelungire a parteneriatului dintre Renault și COSR.
Bogdan Pater, cercetaș de peste 12 ani, este dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii trei ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.
„Asemenea Olimpiadei, și Cercetășia este o cultură a păcii. Cu peste 40 de milioane de membri, în 219 țări și teritorii, Cercetășia este o mișcare deschisă oricui, indiferent de etnie, religie sau naționalitate. Atât Cercetășia, cât și Olimpiada sunt forțe sociale. Ele transmit metode pozitive precum lucrul în echipă, implicarea în comunitate sau acceptarea și înțelegerea celor din jur. Ambele oferă instrumente de formare ca lideri și cadrul în care copiii și tinerii să se formeze ca lideri”, a declarat Bogdan Pater la eveniment.
Renault România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au semnat în data de 25 noiembrie 2013 un parteneriat pentru patru ani. El reprezintă continuarea bunei colaborări din 2012, când Renault a susținut și promovat valorile olimpice și a recompensat performanțele sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra.
În cadrul noului parteneriat, Renault se angajează să susțină inițiativele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în perioada 2013-2016. Un prim pas a fost făcut deja prin punerea la dispoziție a unei flote de autoturisme. În plus, Renault își manifestă intenția de a recompensa sportivii români ce vor fi medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.
Adrian Șuhanea,
Președinte al Organizației Naționale Cercetașii României - Centrul Local Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:28 Ora de vară a Europei de Est