Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătoarea celor 400 de zile de școală

Vineri, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

Sărbătoarea celor 400 de zile de școală

Vineri, a zecea zi din 2014, a fost însemnată pentru elevii clasei a III-a B, step by step ai Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Conform specificului alternativei educaționale step by step, elevii numără și însemnează  fiecare zi de curs în diferite moduri: prin înșiruirea agrafelor pentru hârtie, în grupe de unități, zeci, sute și expunerea lor, prin notarea numărului respectivei zile într-un tabel, prin numărare și vizualizarea materialelor intuitive de altfel, foarte utile. Acest exercițiu zilnic a devenit un ritual, cunoscut și apreciat de elevi, cu atât mai mult cu cât îi ajută atât la deslușirea tainelor matematicii prin asimilarea mai ușoară a numerației, cât și prin angrenarea în realitate, aceea de a fi școlari serioși care mai adaugă încă o zi de învățătură dobândită în școală, frumoasei lor copilării.
Vineri, 10 ianuarie 2014 a fost ziua cu numărul 400 pe care copiii au adăugat-o șiragului de zile petrecute în școală, alături de învățătoarele lor Veronica Isdrailă și Laura Baidoc.
Prilej de mare bucurie, entuziasm și nerăbdare, ziua de școală cu numărul 400 a fost celebrată așa cum se cuvenea: elevii au pregătit colecțiile de obiecte pe care le achiziționează încă din prima zi de școală, obiecte care au luat forma unui concept, un aranjament gândit și realizat de fiecare copil, în funcție de creativitatea, talentul, pasiunile și preocupările sale. Fiecare copil a prezentat cu multă bucurie și emoție realizarea sa, explicând și răspunzând întrebărilor adresate de colegi. Lucrările au fost apreciate mai ales de copiii care descopereau cu multă bucurie și interes lucrările colegilor, dar și de părinți, bunici și de domnul director Pr. prof. Radu Rus care a fost prezent la sărbătoarea școlarilor. S-au primit aplauze, încurajări s-au făcut fotografii, dar și planuri pentru întâlnirea viitoare.
Pe lângă colecții au fost prezentate și proiectele pentru studiul tematic cu tema „Bunele maniere”. Copiii au pregătit o lucrare personală, realizată în mod creativ, cuprinzând text, imagini, desene, inspirate din temele discutate în clasa a III-a. Ei au surprins momente din viața lor în care s-au purtat manierat și le-au împărtășit colegilor de clasă.
Activitatea a fost interesantă, copiii au primit felicitări, părinții mulțumiri pentru sprijin și implicare în educarea copiilor lor, iar învățătoarele au observat cu admirație cum strălucește fiecare mică personalitate.
Peste mici și mari s-a așternut bucuria sărbătoririi celor 400 de zile de școală.
Înv. Laura Baidoc
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea celor 400 de zile de școală. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:49 Ora de vară a Europei de Est