Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rezultate foarte bune obținute de elevii de la „Dacia”

La Concursul Național de Matematică LuminaMath

Rezultate foarte bune obținute de elevii de la „Dacia”

În 16 noiembrie 2013, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Concursului Național de Matematică LuminaMath.

Concursul de anvergură națională, pornit cu 17 ani în urmă, a adunat, an de an, din ce în ce mai mulți „combatanți”. La actuala ediție, au participat 45.000 de elevi din toată țara, repartizați în 253 de centre de concurs.
Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea a fost centru de concurs pentru 259 de elevi de la Școala Gimnazială „Dacia”, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu”, Șc. Gimnazială Nr. 11 și Șc. Gimnazială Nr. 16. Dna prof. de matematică Monica Berce a coordonat concursul desfășurat în centrul de concurs de la Școala Gimnazială „Dacia”.
Concursul s-a adresat elevilor din clasele II-VIII și a cuprins probleme de logică, matematică, algebră și geometrie. Pe parcursul a 120 de minute, elevii au avut de rezolvat 30 de probleme la clasele II-IV și 40 la clasele V-VIII.
De la Școala Gimnazială „Dacia” au participat 83 de elevi din cls. II-VIII, pregătiți de doamnele învățătoare și profesoare Hava Florica, Cîmpian Maria, Cheregi Felicia, Murg Viorica, Cobe Simona, Cuc Ana, Floruț Maria, Negruț Gabriela, Berce Monica, Curilă Diana, Iacob Emilia și Nuți Iulia. 46 dintre aceștia au obținut premii și mențiuni. La clasele II-IV s-au obținut 12 premii I, 14 premii II, 7 premii III și 5 mențiuni, iar la clasele V-VIII: 2 premii III și 6 mențiuni.
La clasa a II-a, eleva Creț Daria, pregătită de dna înv. Hava Florica, a obținut premiul I (cu punctaj maxim), fiind răsplătită cu 100 de  lei și o tabără națională la Camping Potigrafu. Tot la clasa a II-a, elevii dnei înv. Hava Florica: Faur Carina, Macra Alexandru, Gal Ionuț Darian și Șandor Ana, au obținut premiul I, iar Pele Mihail, premiul II.
La clasa a III-a, premiul I a fost obținut de elevii: Bughiu George, Jurău Denisa, Mincic Denis, Negruț Andrei Sergiu și Seica Daria, pregătiți de dna înv. Cheregi Felicia; premiul II: Baidog Daiana și Sime Oprea Maria (înv. Cheregi Felicia), Borbiu Alexia, Chișe Toni, Dușe Ștefana, Lezeu Alexandru, Lucaci George (înv. Murg Viorica) și Faur Vlad (înv. Cîmpian Maria); premiul III au obținut elevii: Erdei Robert (înv. Cheregi Felicia) și Mihele Carolina (înv. Murg Viorica).
La clasa a IV-a, elevii Cuc Vladimir și Marinău Vlad, coordonați de dna înv. Floruț Maria, au obținut premiul I; premiul II: Ban Cristian (înv. Cobe Simona), Ciaca Raul și Pop Bogdan (înv. Negruț Gabriela), Gânțe Patrick și Tărău Alexia (înv. Floruț Maria); premiul III: Baciu Rebeca și Fechete Luca (înv. Cobe Simona), Mitrea Bogdan (înv. Negruț Gabriela), Nicolae Mihai și Pop Teona (înv. Cuc Ana); mențiuni au obținut elevii: Abrudan Mara și Borza Andrei (înv. Floruț Maria), Gherman Tudor  și Tomoiagă Dragoș (înv. Negruț Gabriela), Pontoș Alexandru (înv. Cobe Simona).
La clasa a V-a, mențiuni au obținut elevii Cherecheș Mihai și Suciu Eduard, pregătiți de dna prof. Curilă Diana.
La clasa a VI-a, elevul Vlad Andrei pregătit de dna prof. Berce Monica a obținut mențiune.
La clasa a VII-a, mențiuni au luat elevii Itu Anca și Popa Daniel, pregătiți de dna prof. Iacob Emilia.
La clasa a VIII-a, elevele Haita Alexandra și Micula Cristina, pregătite de dna prof. Berce Monica au obținut premiul III, iar Cuc Daniel, mențiune.
Îi felicităm pe toți elevii câștigători și participanți, pe învățătorii și profesorii lor.
Monica Berce&Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Rezultate foarte bune obținute de elevii de la „Dacia”.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 16:20:03 Ora de vară a Europei de Est