Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria a premiat 15 studenți, șefi de promoție în 2013, și 29 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade

Joi, au fost înmânate 44 de premii

Primăria a premiat 15 studenți, șefi de promoție în 2013, și 29 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade

Primăria Oradea a premiat joi, 5 decembrie 2013, în ședință de Consiliu Local, studenții, șefi de promoție din vara lui 2013, ai celor 15 facultăți ale Universității din Oradea, precum și olimpicii care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale

”Îi felicit în numele Executivului și al Consiliului Local pe toți acești tineri, elevi și studenți care au reușit să se remarce prin rezultatele lor deosebite la olimpiadele școlare și concursurile naționale. Totodată, îi felicit pe profesorii care i-au îndrumat, dar și pe părinții care i-au susținut în munca lor. România se va schimba doar atunci când tinerii se vor afirma ca lideri în domeniile în care profesează, iar rezultatele pe care le premiem astăzi ne arată că suntem pe drumul cel bun”, a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea festivității de premiere.
Diplomele și premiile în bani au fost înmânate studenților de către dl viceprimar Mircea Mălan, iar olimpicilor de către dl viceprimar Ovidiu Mureșan.
Șefii de promoție
1. Olah Boglarka,Facultatea de Arte
2. Dume Andra, Facultatea de Arhitectură și Construcții
3. Gherghel Maria Ariana, Facultatea de Drept
4. Ciuce Alexandra, Facultatea de Geografie, Turism și Sport
5. Ori Istvan, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației
6. Deak Brigitta, Facultatea de Inginerie Electrică și Management Industrial
7. Pișek Iaroslav, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică
8. Radu Alexandra, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării
9. Bușoiu Monica, Facultatea de Litere
10. Burcă (Ștefan) Laura Ruxandra, Facultatea de Farmacie și Medicină
11. Buboi Maria Raluca, Facultatea de Protecția Mediului
12. Chereji Larisa Alina, Facultatea de Științe
13. Burtic Iulia, Facultatea de Științe Economice
14. Chichineșdi Ioana, Facultatea de Științe Socio-Umane
15. Paina Sorin, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Vasile Coman”
Olimpicii
1. Bacter Andi Constantin,  Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, prof. pr. Alin Sonea
2. Rîmbu Renata, Șc. Gimnazială  „N. Bălcescu” , prof. Crețiu Ileana
3. Lestyan Antonia, Șc. Gimnazială  „Oltea Doamna” , prof. Crăciun Scumpa
4. Ilisie Iulia, Șc. Gimnazială  „Oltea Doamna” , prof. Revnic Ioana și Mitran Mircea
5. Borbely Andrea,  C. N. „E. Gojdu” , prof. Fetea Violeta
6. Dumitrescu Andra, Lic. T. „O. Ghibu”, prof. Lazăr Laura
7. Kajántó Beáta-Judit, Lic. T. „Ady Endre”, prof. András Emese
8. Ciont Ionuț Vasile, C. T. „C-tin Brâncuși”, prof. Gale Monica, Brad Magdalena
9. Tocuț Paul Vlad, Lic. „Don Orione”, prof. Luncan Radu
10. Hoduț Cristian, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” prof . Dura Ana
11. Balint Mădălina Eliza, Liceul de Arte, prof. Bella Szfura și Doina Tătar 
12. Lazăr Mădălina, C. N. „E. Gojdu”, prof. Luncan Anița
13. Făinare Diana, C. N. „E. Gojdu”, prof. Luncan Anița
14. Khal Elias, C. N. „E. Gojdu, prof. Luncan Anița
15. Divin Péter, Lic. T. „Ady Endre”, prof. Bogdan Karoly
16. Gherman Mihai, C. N. „E. Gojdu”, prof. Ignat Cristina
17. Iova Rareș, C. N. „E. Gojdu”, prof. Maria și Adrian Niță
18. Sekaci Jan, Lic. de Arte, prof. Bozsodi Beata
19. David Vlad, Lic. de Arte, prof. Bontu Aurica
20. Sarca Luana, C. N. „E. Gojdu”, prof. Birta Radu
21. Moț Patricia, C. N. „M. Eminescu”, prof. Bejan Cornelia
22. Marta Teodora, C. N. „E. Gojdu”, prof. Bondici Liana
23. Donadello Letizia, Lic. „Don Orione”, prof. Indig Delia
24. Cicortaș Șerban, C. N. „E. Gojdu” , prof. Sadoveanu Viorel
25. Cora Radu, C. N. „E. Gojdu”, prof. Nicoară Corina
26. Stana Anamaria, Lic. T. „O. Ghibu”, prof. Dascălu Lenuța
27. Cosman Lavinia, Lic. T. „O. Ghibu”, prof. Perțe Călin
28. Kiss Ingrid Csenge, Lic. Reformat „Lorántffy Zsuzsanna”, prof. Pap Aniko
29. Butuc Raul, C. N. „E. Gojdu”, prof. Matei Corina.
Mirela MACRA & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Primăria a premiat 15 studenți, șefi de promoție în 2013, și 29 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:46 Ora de vară a Europei de Est