Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Iubește-ți aproapele. Întinde-i o mână de ajutor!

Acțiunea caritabilă organizată de Eurovacanța

Iubește-ți aproapele. Întinde-i o mână de ajutor!

„Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22 vs.39).

Iubirea e cea mai mare poruncă a Mântuitorului, iar noi am avut ocazia să ne-o arătăm, recent, printr-o acțiune de caritate, dedicată ajutorării locuitorilor din Dumbrava.
Considerăm acțiunea o reușită și mulțumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi cu alimente și sume de bani. În pragul Sfintelor Sărbătorilor ale Crăciunului, am dorit să fim alături de oamenii „fără adăpost”, cazuri sociale, bolnavii și năpăstuiți ai sorții care sunt găzduiți și îngrijiți cu mare dragoste la Dumbrava prin inițiativa dlui Pasca Viorel. „În condiții normale, noi nu ar trebui să existăm pentru ei, însă autoritățile sunt depășite de situație”, ne spune dl Pașca.
„Se întâmplă minuni; deși nu avem resurse financiare, doar cu ajutorul semenilor, reușim să întreținem acești oameni, să le cumpărăm medicamentația de care au nevoie în fiecare lună. Sunt oameni fără identitate; oameni uitați de societate. Copii sau familie, fiecare dintre aceste suflete are câte o poveste...
 Eva s-a născut în 1954, iar Alexandru în 1949. În 1975 și-au unit destinele, promițându-și unul altuia că vor fi alături la bine și la rău, în sărăcie și belșug. Ajungând să facă tranzacții, cineva s-a oferit să-i „ajute”, dar i-a mințit și amândoi s-au trezit în stradă, în strada în care au locuit opt ani. Au fost nevoiți să doarmă în spații improprii, pline de șobolani și hoți…”
„Viața n-a fost niciodată ușoară nici cu familia Avrămoiu. În ultimii ani, problemele financiare au fost atât de grave încât nu și-au mai putut plăti întreținerea, curentul, încălzirea și apa, și în scurt timp toate acestea le-au fost întrerupte. Încet, încet, locuința lor a devenit un loc infect și plin de mizerie, iar la scurtă vreme au fost evacuați. Ajunși în stradă, cei doi soți, împreună cu fiul de 32 de ani, bolnav psihic, au realizat că nu au unde să se ducă și au ajuns la noi”, ne povestește dl Viorel Pașca.
Ceea ce face dl Pașca pentru acești năpăstuiți ai sorții nu se poate cuprinde în cuvinte. Cred că aici e Infernul, iar dl Pașca, îngerul trimis de bunul Dumnezeu să facă minuni, într-o lume debusolată, aflată în derivă, care parcă nu-și mai găsește linia de plutire.
Ne bucurăm că prin gestul nostru, și cu ajutorul dumneavoastră, am reușit să fim de mare folos acestor năpăstuiți, măcar în pag de Sfinte Sărbători!
Alina Giurgiu,
manager general Eurovacanța

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:11 Ora de vară a Europei de Est