Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Atmosferă de basm la Balul bobocilor

La Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita

Atmosferă de basm la Balul bobocilor

Luna noiembrie a debutat la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita cu cel mai așteptat eveniment al începutului de liceu, Balul bobocilor.

Sub auspiciile fantastice ale basmelor, atmosfera a fost una pe măsură, antrenând energiile pozitive triumfale.
Personajele din basme au luat contur prin candidații la titlul de Miss și Mister boboc, care au întruchipat pe Ileana Cosânzeana și al ei Făt-Frumos, Harap-Alb și fata Împăratului Roș, Albă-ca-Zăpada, cei 7 pitici și feciorul de împărat, Cenușăreasa și prințul, Frumoasa din Pădurea Adormită și feciorul de împărat, Scufița Roșie și lupul cel viclean, Prâslea cel voinic și fata cea frumoasă, Hansel și Gretel. 
Probele au fost variate și au urmărit evidențierea calităților particulare ale bobocilor. Aceștia au făcut față cu brio probei de prezentare, testului de cultură generală, iar alte aptitudini au fost probate prin dans, talent și îndemânare.
La reușit evenimentului au concurat munca și talentul elevilor, priceperea și dăruirea  profesorilor (consilier educative, Pap Camelia, Barna Oana, Capota Anamaria, Chirobocea Cristian, Durnea Luminița, Demeter Ioana, Ilieș Anca, Pașcalău Aurelia, Sabău Gabriela și Vekony Csaba, conducerea  liceului: domnul director Timar Iulius Radu și domnul director adjunct Timar Traian și Comitetul reprezentativ al părinților,  reprezentat de dl Băliban Daniel.
Invitații speciali care au făcut parte din juriu, au ales câștigătorii balului:
Miss și Mister boboc - Silaghi Mălina (a IX-a B) și Jurcsik Antonio (a IX-a C); Miss și Mister popularitate - Bratiș Diana (a IX-a C) și Boroș Cătălin (a IX-a A); premiul pentru cel mai reușit costum i-a revenit perechii formate din elevii Fritea Nicola și Nuțaș Olimpiu, ambii din clsasa  a  IX-a B.
Invitații speciali care ne-au onorat cu prezența au apreciat efortul depus de organizatori și de participanți, însăși prezența lor fiind o confirmare a calității muncii depuse an de an atât de elevi, cât și de profesori.
Prof. Alina Oros și Camelia Pap

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:58 Ora de vară a Europei de Est