Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacol dedicat Sfintelor Sărbători la „Nicolae Bălcescu”

Joi, prima activitate în noua sală de sport

Spectacol dedicat Sfintelor Sărbători la „Nicolae Bălcescu”

Spectacolul de joi, 19 decembrie 2013, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, dedicat Sfintelor Sărbători, s-a desfășurat „în casă nouă”, după cum avea să sublinieze directorul școlii, dl profesor Gheorghe Troie.

„O casă nouă pentru educația fizică”
„După cum vedeți, eforturile depuse de părinții voștri, și, în egală măsură, de autoritățile locale, adică Primăria Oradea, au dat roade. În urmă cu aproape un an, ne-am angajat în fața părinților voștri, în fața voastră și în fața noastră, să realizăm acest obiectiv care să vă bucure pe voi, în primul rând, și pe profesorii de educație fizică. Iată că Moș Crăciun va veni astăzi cu acest dar: o casă nouă pentru educația fizică”, a precizat dl director.
De la dl Dicso Atilla, reprezentantul părinților, aveam să aflăm câte detalii: „Până acum, Asociația de părinți a plătit în jur de 23-25.000 de euro. Este vorba de o sală pe schelet metalic, cu dimensiunile de 15/31 m. Sala va fi cu pardosea industrială cauciucată. Încălzirea va fi prin tubulatură, cu gaz. Ne ajută primăria. Adevărul e că fără ajutorul primărie nu puteam realiza tot ceea ce vedeți aici. Doresc să mai scrieți că le mulțumim părinților pentru tot efortul financiar depus. Numai cu ajutorul lor și al primăriei, ne-am putut ține de cuvânt”, a mai spus dl Dicso Atilla.
Înainte să înceapă spectacolul, dna învățătoare Vasilica Ienei a adresat elevilor invitația de a-și deschide sufletele pentru ajutorarea unui copil suferind, iar dna inginer Miorița Săteanu, președintele Uniunii Femeilor Bihor, a mulțumit copiilor pentru zecile de pachete pe care le-au pregătit și în acest an, pachete care vor ajunge la copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Tileagd.
„De 43 de ani, am așteptat această sală de sport”
„De 43 de ani, am așteptat această sală de sport. Patruzeci și trei de ani are școala noastră anul acesta. În sfârșit, copiii vor avea o sală de sport, a spus dna prof. Stela Tăut. Părinții, împreună cu primăria, le-au făcut celor aproape o mie de elevi un cadou neașteptat: o sală de sport de 24-25.000 de euro”.
Proiectul „Copiii pentru copii”
„Noi, cu proiectul „Copiii pentru copii”, am ajuns să-l facem, iată, după 11 ani, în sala de sport. Timp de 11 ani l-am făcut în holul școlii. Pachetele pe care le vedeți aici aranjate sub forma unui brad uriaș sunt doar o parte; cele mai multe au fost distribuite deja la CSEI Nr.1, la Pădurea Neagră, și la școală și la grădiniță, și la multe familii nevoiașe din sate. Am scris acolo: „De 11 ani suntem împreună. Și împreună suntem mai fericiți de Crăciun”, a conchis coordonatorul de proiect, dna prof. Stela Tăut.
Moise-Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol dedicat Sfintelor Sărbători la „Nicolae Bălcescu”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:09 Ora de vară a Europei de Est