Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Evenimente și rezultate deosebite la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd

Medalie de argint la concursul Infomatrix

Evenimente și rezultate deosebite la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd

Zilele ,,Alexandru Roman”, ,,activitate desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Alexandru Roman” din Aușeu, activități de promovare a celor două unități școlare și de omagiere a patronului spiritual Alexandru Roman, s-au derulat în Comuna Aușeu, unde au avut loc spectacole susținute de cele două școli.

Ansamblul folcloric „Datina” – locul I pe județ
În cadrul Centrului de documentare și informare al liceului nostru, sub îndrumarea doamnei director adjunct Melania Joldea, s-au desfășurat activități omagiale de Ziua Națională a României: concurs cu tematică istorică între elevii claselor a V-a și a VI-a, coordonat de doamna profesor de istorie Toderaș Anca, moment artistic susținut de Ansamblul folcloric „Datina”, coordonat de dna profesoară de muzică Ionescu Corina și dna prof. de religie Ramona Hopidea, ansamblu, care, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda”, din 12 decembrie 2013, de la Era Shopping Park, a obținut premiul I pe județ.
„Ziua porților deschise a fost o zi cu o încărcătură emoțională deosebită pentru elevii liceului nostru care s-au întâlnit cu foști absolvenți, deveniți personalități ale orașului și județului, modele demne de urmat, elevii punându-le întrebări spre a afla cum și-au făurit o carieră de succes.
S-au legat prietenii, s-au obținut promisiuni pentru noi întâlniri și pentru a dezvolta proiecte împreună cu Asociația Prodidactium a colegiului, prin care se vor derula proiecte de dotare a școlii și de dezvoltare a carierei elevilor.
Duminică, 1 decembrie, elevi ai colegiului, împreună cu doamnele directoare și alte cadre didactice au participat la un spectacol deosebit. Îmbrăcați în costume populare, elevii au recitat versuri și au interpretat cântece patriotice.
Darius – elevul nostru de argint
Elevul nostru Mnerea Darius a obținut o mențiune și trofeul de la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret București, secțiunea „Tehnologia Informației”, la ROMEXPO București, unde a participat cu un sistem de operare nou, Pristine Tehnologies. Darius face cinste școlii, dar și dlui prof. Szabo Robert, care l-a îndrumat și susținut, împreună cu echipa managerială. Este de menționat faptul că anul trecut, Darius a obținut un premiu internațional - medalia de argint la concursul Infomatrix.
Printre teze, teste de evaluare, pregătiri pentru examenul de bacalaureat, participări la olimpiade, elevii noștri au demarat două mari proiecte de voluntariat: strângerea de fonduri, alimente și îmbrăcăminte pentru copiii din Valea Plopului, Județul Prahova, copii crescuți de un preot cu inimă mare, un model de dragoste pentru aproapele și pentru elevii noștri. Astfel au fost adunate foarte multe pachete și bani care în final au fost trimise la Valea Plopului.
Cel de-al doilea mare proiect a fost coordonat de doamna prof. Arion Simona, în parteneriat cu Fundația Pandora, condusă de doamna Chirilă Andreea, fundație care ajută copiii din orfelinate și casele de copii din zona Aleșdului. Copiii au organizat un târg pe holurile școlii, cu produse aduse de ei, care au fost vândute, iar din banii obținuți, elevii au cumpărat cozonaci, fructe, iaurturi, ciocolată și haine pentru copiii de la Casa familială „Margherita” din Telechiu.
Sunt activități și rezultate care ne fac cinste și care sporesc faima și renumele colegiului nostru.
Prof. Lelea Gabriela

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:58:47 Ora de vară a Europei de Est