Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Susținem excelența în învățare!

Studenți și masteranzi de 10

Susținem excelența în învățare!

Miercuri, 18 dec. 2013, dna prof. univ. dr. Elena Bonchiș și lect. univ. dr. Daniela Roman, de la Departamentul de Psihologie al Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, au organizat masa rotundă, cu tema „Susținem excelența în învățare”.

În cadrul evenimentului, directorul departamentului, doamna prof. univ. dr. Elena Bonchiș, a felicitat și premiat studenții și masteranzii care au obținut media 10 la sfârșitul anului universitar 2012-2013: Porumb Maria Loriana și  Tunduc Anca (din anul II), Coita Cecilia Florina și Tuș Teodora Anca (din anul III), toate de la specializarea Psihologie, iar Mermeze Silvia Simina și Șerfezeu Laura (din anul II), la masterat Psihologie educațională. La finalul manifestării, elevii clasei a III-a A, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, îndrumați de dna prof. Georgeta Tifor, le-au adus, prin frumoase colinde, vestea Nașterii Pruncului Iisus.
„Susținând excelența în învățare, dorim să oferim modele”
„Susținând excelența în învățare, dorim să oferim modele celor din anul I (prezenți în sală – n.n), dar nu numai. Este pentru a doua oară când gratificăm tinerii cu performanță înaltă, stimulându-i, motivând învățarea, acum,  în preajma sesiunii, a primei lor sesiuni, vorbind de studenții din anul I”, a spus directorul de departament, doamna prof. univ. dr. Elena Bonchiș. În calitate de organizator (alături de directorul de departament), lector dr. Daniela Roman a subliniat importanța și semnificația manifestării, convinsă fiind că performanța studenților este dublată de abilitățile și competențele necesare pentru exercitarea profesiei; Cecilia Coita și Teodora Tuș (din anul III) au fost premiate și în decembrie 2012 (atunci au fost premiați opt studenți de nota 10). Din partea premianților au vorbit și au mulțumit Simina Mermeze, Cecilia Coita, precum și Luana Niculescu (premiantă a primei ediții, din 2012).
Felicitându-i pentru performanța obținută, dna lector dr. Delia Bîrle a ținut să sublinieze faptul că acești studenți se remarcă și în cadrul activităților extracurriculare, unii desfășurând și activități de voluntariat.
Celor șase premianți li s-au oferit diplome și premii consistente, constând într-un pachet de cărți și reviste de specialitate, revista „Romanian Journal of School Psychology”, editată cu sprijinul Asociației Naționale a Psihologilor Școlari, precum și un dar simbolic de Crăciun.
Finalul a aparținut colindătorilor, care, prin colinde tradiționale, au vestit apropiata Naștere a Pruncului Sfânt. Doamna învățătoare, profesor Georgeta Tifor, a felicitat, deopotrivă, studenții și masteranzii de nota 10, dar și conducerea Departamentului pentru inițiativă. Potrivit tradiției, colindătorii au fost răsplătiți cu dulciuri.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Susținem excelența în învățare!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:56 Ora de vară a Europei de Est