Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Etapa județeană a concursului de muzică și dans, din cadrul S.N.A.C.

Vineri, în sala festivă a Lic. T. „Onisifor Ghibu” Oradea

Etapa județeană a concursului de muzică și dans, din cadrul S.N.A.C.

Centrul județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor a lansat vineri, 28 martie 2008, o invitație la un concurs de muzică și dans tuturor copiilor și voluntarilor care sunt parteneri în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

Aceasta a însemnat o uriașă concentrare de forțe artistice care au umplut sala până la refuz, artiștii dovedind un apetit real de afirmare.
Organizatorii s-au străduit și au și reușit să mulțumească cu diplome pe toți artiștii. Și, totuși, cei mai nedreptățiți de juriu au fost copiii din Bratca. Depunctarea lor crasă nu o găsim justificată sub nicio formă! După felul cum s-au prezentat, sub toate aspectele, elevii meritau un loc pe podium (cu mâna pe inimă, domnilor jurați)!
La secțiunea tradițional s-au prezentat grupuri vocal-folclorice și formații de dansuri populare, reprezentând șapte grupuri partenere:
1. Lic. T. “O. Ghibu” și C.S.E.I nr. 2 Oradea (prof. responsabili: Lila Șandor și Viorica Bondar) – mențiune I
2. Gr. Școlar Industrial Popești și Centrul  de plasament Popești (Vasile Bejan și Maria Iuhaneac) – locul I
3. Lic. T. din Bratca și Casa de tip familial din Bratca (Livia Bradea și Stela Domocoș) – mențiune I
4. Școala cu clasele I-VIII nr. 16  Oradea și C.S. E. I. nr. 2  Oradea (Mariana Hirțe, Florica Torjoc, Valerica Negruț, Florica Iovan și Viorica Potra) – locul II
5. C. T “D. Leonida” și Căsuța Albinuțelor (Liana Coroianu) – mențiune II
6. Lic. de Artă și C.S. E.I. Senzorială (Livia Dragoș și Maria Ivănescu) – locul III
7. Lic. T. “O. Ghibu” și C.S.E.I. nr. 2 Oradea (Ionela Blebe și Liliana Canalaș)  - locul III.
La secțiunea modern, s-au prezentat opt grupuri partenere:
1.Lic. T. “L. Blaga” și Grădinița nr. 20,  grupe speciale (profesori responsabili: Bianca Bej și Gabi ...) – mențiune III
2.Școala cu clasele I-VIII “George Coșbuc”  (Cristina Gavriș)
3.Școala cu clasele I-VIII nr. 11 și C.S.E.I. nr. 2 (Angela Nuță și Domnica Popa) – mențiune I
4. Lic. Ped. “I. Vulcan” și S.A.M. “I. Bococi” (Krenek Claudia și Mihaela Șumălan) – mențiune III
5. Lic. Ped. “I. Vulcan” și S.A.M. “I. Bococi” (Krenek Claudia și Mihaela Șumălan) – locul II
6. Lic. T. “A. Lazăr” și C.S.E.I. nr. 3 Oradea (Rodica Þurcaș) – mențiune II
7. Gr.Șc. Sanitar “V. Voiculescu” și S.A.M. “G. Barițiu” (Daniela Lascău și Carmen Filip) – locul III
8. Gr.Șc. Sanitar “V. Voiculescu” și S.A.M. “G. Barițiu” (Daniela Lascău și Carmen Filip) -  locul I. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa județeană a concursului de muzică și dans, din cadrul S.N.A.C.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:39 Ora de vară a Europei de Est