Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul județean „Târgul firmelor de exercițiu” - Sărbătorile de iarnă

Miercuri, la CT „Mihai Viteazul”

Concursul județean „Târgul firmelor de exercițiu” - Sărbătorile de iarnă

Miercuri, 18 decembrie 2013, sala de mese a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a găzduit prima ediție a concursului județean „Târgul firmelor de exercițiu” - Sărbătorile de iarnă.

„Pot să spun că am avut curaj să organizăm în premieră un asemenea concurs județean, la care au participat 25 de firme de exercițiu din Oradea și județul Bihor, precum și o firmă din Municipiul Cluj-Napoca.
Concursul a fost organizat de Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea și Asociația de părinți a colegiului nostru, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, fiind co-finanțat de către Consiliul Județean Bihor – Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte. Scopul concursului a fost dezvoltarea și susținerea conceptului de firmă de exercițiu, axat pe principiul learning by doing. Considerăm că evaluările au fost foarte corecte și obiective, din juriu făcând parte câte un reprezentant din fiecare școală prezentă în concurs, iar ca președinte l-am avut pe dl inspector școlar Horea Abrudan”, a precizat coordonatorul de proiect, dna prof. Raluca Șereș.
Raluca a fost sprijinită în organizare de reprezentanții FE AS MOB (între care: Alexandru Târb, Nagy Xenia și Cristian Mihales – alias Moș Crăciun); reprezentanții AS MOB sunt cei mai titrați dintre participanți, cu două premii II cucerite anul trecut și anul acesta la Târgul firmelor de exercițiu de la Bratislava. Firma AS MOB, condusă de dl prof. Lucian Popa, împlinește în acest an 10 ani. Interesant este faptul că mulți dintre cei care au înființat firma, în urmă cu 10 ani, au fost prezenți la deschiderea manifestării: Florina Corbuțiu, Alexandru Popovici, Denisa Birău, Ionel Hercuț, Cosmin Cheregi, Alina Agrinaș, Gina Broinaș, Ionuț Beleniș, Alexandra Giurgiu, Ramona Trif, Georgiana Pleș, Ioana Henț, Maria Vinter și Octavian Bărcăceanu; nu au reușit să ajungă: Balogh Brigitta, Carmen Mitrașca, Lăcrămioara Tanc, Laura Munteanu și Cristian Zembrea.
Concursul a fost prezentat de Mihai Dacin. La deschidere, alături de conducerea colegiului, reprezentată de dl director, prof. dr. Ruben Filimon și dna director adjunct, prof. Simona Ardelean, au onorat dl inspector școlar general adjunct Nicolae Avram, dl inspector școlar de specialitate Florian Mieluț și dl inspector școlar Horea Abrudan, președintele juriului. Înainte de premiere, am avut parte și de un moment artistic, muzică ușoară cu Andrada Sfăt.
Premiile concursului
Cea mai bună prezentare
Loc. I – Feel Good, de la C.T. Transilvania, 441 de puncte
Loc. II – Fire Clay Com, de la C.T. „Ioan Ciordaș” Beiuș, 438 p.
Loc. III – Blue Europa, de la CT „Mihai Viteazul”, 427 p.
Cel mai bun stand
Loc. I – B-Merita, de la CE „Partenie Cosma”, 550 p.
Loc. II – Blue Europa, de la CT „M. Viteazul”, 541 p.
Loc. III – D’Acadell, de la CE „P. Cosma”, 536 p.
Cea mai competitivă firmă
Loc. I – Blue Europa, de la CT „M. Viteazul”, 968 p.
Loc. II - D’Acadell, de la CE „P. Cosma”, 956 p.
Loc. III – Hobby, de la CT „M. Viteazul”, 949 p.
La această categorie, toate celelalte 23 de firme au obținut câte o mențiune: FE AS MOB, CT „M. Viteazul”; Regal Catering, Lic. Tehnologic „Horea” Marghita; Roseart, CE „P. Cosma”; B-Merita, CE „P. Cosma”; Unirea Center, CT „Unirea” Ștei; New Look Travel, CT Vadu Crișului; Feel Good, CT Transilvania; Confort Trans, CT Transilvania; Nobilis Event, CT „Ioan Ciordaș” Beiuș; Fire Clay Com, CT „I. Ciordaș” Beiuș; Tour Star, CT „M. Viteazul”; Young Continental, CT „M. Viteazul”; Events4U SA și Flying on the Road SA, de la Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai; Leo Star și Leo Trans, de la CT „Constantin Brâncuși”; Hanu’ lui Viteazul și Hobby, de la CT „M. Viteazul”; Madness Tour, CT „Napoca” din Cluj-Napoca; Sweet Fantasy și Trans Catering, de la CT. „M. Viteazul”; Teen Travel și Ca la mama acasă, de la CT „Traian Vuia”; FE Baby Love, de la CT „Mihai Viteazul”.
Premiile au constat în trofee, diplome și produse: stick, agendă și instrumente de scris. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (79 de poze), accesați Galeria foto: Concursul  județean „Târgul  firmelor de exercițiu” - Sărbătorile de iarnă.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:21 Ora de vară a Europei de Est