Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Din an în an, sosesc mereu!

La Grădinița Nr. 55

Din an în an, sosesc mereu!

Sfintele Sărbători de iarnă constituie perioada cea mai așteptată din an.

Bucuria și magia sărbătorilor sunt resimțite atât de către copii, cât și de către adulți. Un părinte strălucit, Nicolae Steinhardt, spunea: „Dăruind, vei dobândi” sau „Mai fericit este a da decât a primi”. Mânați de acest mesaj, preșcolarii Grădiniței 55 Oradea, îndrumați de cadrele didactice, au probat acest adevăr. Astfel, în perioada 10-20 decembrie 2013, ei au desfășurat o serie de activități menite să transmită receptorilor bucurie, liniște, pace, armonie și iubire multă, multă...
Acțiunile au debutat cu prezentarea serbărilor la toate cele 8 grupe. Unii, mai mari, au reluat frumoasele obiceiuri românești prin prezentarea unor șezători, unde au pus în valoare atât portul popular, cât și frumoasele tradiții ale românilor: Sorcova și Plugușorul.
Alții, mai moderniști, au prezentat programe bilingve (în română și engleză), impresionând auditoriul (format din părinți, frați, surori, diverse rude) pe scenele amenajate în complexele comerciale orădene. Cei mai mici, aflați la prima întâlnire cu Moșul cel drag, s-au gândit să-l aștepte în sălile lor de grupă, frumos amenajate.
Șirul acțiunilor a continuat cu colindarea unora dintre cele mai de vază instituții ale orașului: Primăria Oradiei, Inspectoratul Școlar, Firma Transilvania, Ocolul Silvic, Episcopia Greco-Catolică. Peste tot, copiii au fost primiți cu multă căldură și bucurie, iar bătrânul și darnicul Moș a fost nelipsit, răsplătind efortul și dragostea micilor colindători.
Nu a fost neglijată nici partea care ține de pregătirea sufletească a copiilor, astfel încât, la Biserica din Parcul Ghioceilor, însoțiți de doamnele educatoare, copiii s-au dus să-și primenească suflețelele, luând Sfânta Împărtășanie, și, simțindu-L astfel mai aproape pe Pruncul Iisus.
Și, pentru că bucuria nu e completă dacă nu o împarți și cu alții, dăruind din puținul tău, s-au manifestat, la modul cel mai concret, acțiuni caritabile de genul: daruri pentru copii orfani sau nevoiași. Pachetele cu jucării și hăinuțe au fost preluate de fundația AMIA, care, la rândul ei, le-au oferit celor care aveau trebuință de ele.
Pe această cale, cadrele didactice ale grădiniței noastre (director, prof. Popu Angela, prof. Șipos Natalia, Florescu Cornelia, Vidican Mihaela, Cardoș Mărioara, Hora Andreea, Ungur Zoreana, Făragău Irina, Jakab Corina, Pascar Gabriela, Mate Alina, Găvruța Dana, Filip Larisa, Șerban Florina, Ghiuro Natalia și Ruzsa Natalia) țin să mulțumească copiilor și părinților pentru mărinimia și bunătatea de care au dat dovadă.
La finalul acestor acțiuni, nu ne rămâne decât să sperăm că vă veți molipsi de dărnicia, bunătatea și bucuria noastră, și să vă urăm ca Pruncul ce se naște an  de an în peștera din Betleem, să se nască și-n inimile dumneavoastră, aducând cu EL liniște sufletească, pace, bucurie, spiritul de comuniune și întrajutorare, și, mai ales, simțământul acela atât de special pe care l-am neglijat sau l-am uitat mai mult sau mai puțin în ultimul timp: fericirea de a fi OM, creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Prof. Vidican Mihaela & Filip Larisa
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Din an în an, sosesc mereu!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:44 Ora de vară a Europei de Est