Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Miracolul Crăciunului” – ediția a III-a

Joi, la Era Shopping Park Oradea

„Miracolul Crăciunului” – ediția a III-a

Asociația Piticot, împreună cu beneficiarii săi, „Prietenii veseliei”, elevii Liceului „Don Orione”, Școala Gimnazială Nr. 16 și Școala de Arte „Francisc Hubic” au organizat cea de a III-a ediție a spectacolului de iarnă „Miracolul Crăciunului”!

Bihorenii, cu mic cu mare, au participat joi, 19 decembrie 2013, la Era Shopping Park Oradea, la cea de a III-a ediție a „Miracolului Crăciunului”!
Cei prezenți la eveniment au simțit magia sărbătorilor de iarnă și au redescoperit și anul acesta, câtă fericire poate aduce generozitatea, atât pentru cel care dăruiește, cât și pentru cel care primește.
Magia acestei seri a fost garantată de iscusiți artiști, prieteni ai Asociației Piticot: cei 30 de elevi ai Corului Liceului „Don Orione”, îndrumați de dna prof. Arendaș Nicoleta; Andor Vanessa, elevă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, care ne-a delectat privirile cu talentul său la desen; Toma Daria, o elevă ambițioasă și talentată din clasa I, care l-a întâmpinat pe Moș Crăciun cu tradiționala colindă „Moș Crăciun cu plete dalbe”; în sunet de zurgălăi și pe fundal de colinde strămoșești, elevii clasei a IV-a C, de la Școala Gimnazială Nr. 16, au pus în scenă piesa de teatru „Iată vine Moș Crăciun”, sub îndrumarea doamnei prof. Hirțe Mariana; au cântat și încântat
Popa Bianca, elevă a Școlii Gimnaziale Nr.11 și Sferle Flavia-Alice, elevă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, dar și a Școlii de Arte „Francisc Hubic”, în anul I. Jovialitatea acestui eveniment a fost asigurată de îndrăgita animatoare Luluța (Corina Costruț) în calitate de prezentatoare, alături de poznașul spiriduș.
Bucuria serii s-a materializat și pe fețele pictate ale copilașilor prezenți la eveniment, moment realizat cu ajutorul spiridușului lui Moș Crăciun!
Dintre spectatori, 20 au fost norocoșii câștigători ai tombolei asigurate de Carrefour.
Spectacolul s-a finalizat cu momentul artistic al grațioaselor balerine (cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani), pregătit de domnișoara prof. Ramona Gavriș de la Școala de Arte „Francisc Hubic”.
Încântat de ceea ce a văzut și auzit, Moș Crăciun a împărțit daruri artiștilor, beneficiarilor Asociației Piticot și nu în ultimul rând copiilor de la „Casa Mugurași”, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Oradea și Casa „Pasărea Măiastră”.
Mulțumiri partenerilor și sponsorilor
Asociația Piticot aduce multumiri sponsorilor și partenerilor implicați în realizarea acestui eveniment: Era Shopping Park, „Prietenii veseliei”, Public Euroconsulting, Carrefour, Cofetăria „Scala”, Dragon Star, West Fruta, Unimar, Germino, Delaco, Olida, European Drinks, Hanul Pescarilor, Ideart, ovidan.ro, oradeahub.ro, evenimenteoradea.ro, bihorstiri.ro, crisana.ro, oradealife.ro, qbebe.ro, sfatulmamicilor.ro!
Ariadna MACREA,
asistent director

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:45 Ora de vară a Europei de Est