Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

”Șogunii” orădeni sunt primii majori sărbătoriți!

Joi seara, la discoteca „No Problem”, s-a deschis sezonul la balul majorilor

”Șogunii” orădeni sunt primii majori sărbătoriți!

Dan Andrei și dna profesoară Carmen Matiuța, directorul adjunct al Grupului Școlar "Andrei Șaguna" din Oradea, au organizat, joi (27 martie 2008) , la discoteca „No Problem”, primul Bal al elevilor majori din Oradea.
În regia spectacolului, Dan avea să sărute cu foc prima majoră „șogunistă”, cea care avea să devină Miss - Cristina Bele, alături de Ionuț Gălămuș – Misterul major al „șogunilor”.

Balul a avut toate ingredientele necesare pentru ca cele cinci perechi de majori de pe ring (Daniel Barna - Georgiana Lucia Pop, Diana Sălăjan – Beniamin Nicoară, Crina Groza - Radu Chirodea, Cristina Bele – Ionuț Gălămuș, Maria Vlad – Cristian Dume) să se simtă excelent, fiind cei mai răsfățați dintre sărbătoriți. Organizatorii nu i-au stresat cu probe care să le dea bătaie de cap, și să-i pună în lumină defavorabilă. Se știe că la dans și muzică, la sfărmat porumb și prezentare de modă se pricepe toată lumea, precum la sport și agricultură, așa că nimic nu i-a împiedicat să fie relaxați și bine dispuși. O singură probă era cât pe ce să-i „desființeze” pe toți. Văzând situația ingrată în care ajunseseră  concurenții, Dan Andrei le-a sărit în ajutor până să nu intre cu toții la apă, nefiind în stare să recunoască piesele ascultate la căștile unui Mp4 și lălăite de un copil.
Manechinii prichindei, la înălțime!
 Ne-au surprins plăcut manechinii prichindei ai Agenției Mariane Modeling (cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani), pe care dna Mariana Pogan a ținut să-i scoată la înaintare, cu mult succes, ei impresionând prin spontaneitate și naturalețe, emoție și naivitate.
Dna prof. Felicia Burcia avea să ne încânte cu noua sa colecție, prezentată într-un mod inedit, nonconformist.
Momentele artistice ai fost puține, dar bune și suficiente, o pereche de dansatori de talie (și la propriu și la figurat), precum și două soliste (Fulguța și Ioana) voci plăcute și cultivate, sensibile și suficient de stilate.
Cei mai fericiți „șoguni”
Fără îndoială, balul a avut zece câștigători care s-au distrat așa cum au putut și au simțit să o facă în condiții de concurs.
Mai mult sau mai puțin favoriți, au câștigat: Cristina și Ionuț  - Miss și Mister majori, Georgiana și Cristian (locul II), Maria și Daniel (locul III). (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ”Șogunii” orădeni sunt primii  majori sărbătoriți!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:33 Ora de vară a Europei de Est