Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”

Peste 90 de premii la concursul internațional de desene

Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”

Vineri, de Sfântul Nicolae, Clubul Lions 22 Oradea a premiat, peste 90 de elevi de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, din cei 237 de participanți la concursul internațional de desene, ediția a XI-a, intitulată „Lumea noastră, viitorul nostru”.

Anul acesta, Marele premiu (în valoare de 300 de lei) a fost câștigat de Anamaria Muntean, din clasa a VII-a B; premiul ISalomeea Duma, a VII-a D (200); premiu IIAntonia Bărbățan, a VI-a C (150), premiul III – Sebastian Ileș, a VII-a B (100), plus trei mențiuni (de câte 75 de lei fiecare): Lavinia Matica și Anca Itu, din a VII-a A și Analisa Toader, din a V-a C.
Cu ajutorul conducerii Clubului Lions 22 Oradea, Moș Nicolae a pregătit daruri pentru toți cei 90 de premianți, dar și pentru profesorul lor de desen, dna prof. Ioana Mureșan și pentru dl director, prof. dr. Florian Hava.
Înaintea înmânării premiilor, dna Past Guvernator Rodica Dacin le-a vorbit premianților despre concurs internațional de desene „Afiș pentru pace”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, cu tema „Lumea noastră, viitorul nostru”: „Cluburile Lions, cum este și clubul nostru de doamne din Oradea, organizează în fiecare an concursul internațional de desene „Afișul pentru pace”, cu scopul de a vă face pe voi să vă gândiți la ceea ce înseamnă pacea, să vă exprimați viziunea voastră despre pace, așa cum știți voi mai bine printr-un desen. La nivel internațional, în jur de 60-70 de țări participă anual la acest concurs și un număr de 300 până la 400.000 de copii. Se oferă premii la nivel local, cum facem și noi astăzi, la fel și la nivel național, adică pe Districtul Lions și la nivel internațional, unde se acordă un mare premiu de 2.000 de dolari și o excursie la New York, pentru copilul câștigător și părintele acestuia și 23 de mențiuni. În urmă cu doi ani, o lucrare din Oradea a câștigat o astfel de mențiune. La jurizare, se ține cont de felul în care exprimați tema propusă pentru ediția respectivă: exprimarea temei, originalitatea și meritul artistic sunt cele trei chestiuni care se punctează la jurizarea lucrărilor”, a precizat dna Past Guvernator Rodica Dacin. La eveniment au mai fost prezenți din partea Clubului de Doamne Lions 22 Oradea: președintele clubului, dna Gianina Gabor, Past President Irina Claudia Crișan, dna Bianca Pușcaș, vicepreședinte III și dna Otilia Garofeanu, trezorier.
Domnul director prof. dr. Florian Hava a mulțumit Clubului de Doamne Lions 22 Oradea și a felicitat premianții: „Mulțumim Clubului Lions pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Am constatat cu plăcere că avem un număr tot mai mare de participanți, mai mult decât dublu, față de anul trecut, ceea ce demonstrează interesul vostru pentru acest concurs. Felicitări! Vreau să mulțumesc apoi Moșului pentru dărnicie. Văd că fiecare a primit câte ceva pe lângă diploma de participare. Înseamnă că am fost buni!”, conchide dl director Florian Hava.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:20 Ora de vară a Europei de Est