Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

1 Decembrie la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

„Uniți în cuget și simțiri”

1 Decembrie la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

Motto: „Þara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă”. Mihail Sadoveanu

Se împlinesc în acest an, 95 de ani de la mărețul eveniment petrecut la 1 Decembrie 1918, când la Alba-Iulia, în cetatea voievodului Mihai Viteazul, s-a consfințit pentru totdeauna Unirea Transilvaniei cu patria mamă, România.
Anul 1918 a încununat pe deplin năzuințele și luptele înaintașilor noștri care au dorit dintotdeauna ca cei de aceeași limbă și lege străbună să stea laolaltă, „uniți în cuget și simțiri”, așa cum au fost dintotdeauna în ciuda tuturor încercărilor istoriei.
Ziua Națională este o zi însemnată pentru toți românii, mai ales pentru că ea are o semnificație istorică deosebită. Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Încă de la grădiniță, copiii trebuie să afle despre istoria și strămoșii noștri la fel cum trebuie să-și cunoască familia: părinții, frații, bunicii....
Ziua Națională este un bun prilej de a aborda subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm elevilor sentimente de dragoste și respect pentru: limba română, țara noastră, poporul român, strămoșii noștri, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești, pentru istoria și eroii noștri, mândria că sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de neam și țară.
Insuflarea dragostei pentru strămoșii noștri, pentru trecutul istoric al poporului nostru,  pentru realizările istorice și culturale, precum și pentru personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care elevii școlii noastre, îndrumați de profesorii: Liliana Balint - directorul școlii, prof. Angela Ilieș - consilier educativ, prof. de istorie Marțian Dudaș și Mihuța Marius,  prof. de lb. română Loredana Marge,  prof. Jurj Ioana, înv. Nagy-Panda Laura, educ. Costea Corina, prof. Chiorean Ioana, prof. Fășie Mirela, prof. Florincuța Corina și prof. Tirla  Simona le-au abordat  cu ocazia acestui eveniment.
Astfel, au fost vizionate PPT-uri, au fost rostite poezii și s-au intonat cântece despre trecutul țării și frumusețile patriei, a fost realizată o expoziție de desene și machete specifice zilei de 1 Decembrie.
Activitățile s-au încheiat cu depunerea unei coroane la monumentul eroilor din curtea bisericii din Rieni, fiind întâmpinați de părintele paroh Gheorghe Balint, căruia îi mulțumim pentru colaborare.
Prof. Angela Ilieș  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:05 Ora de vară a Europei de Est