Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Inaugurarea laboratorului de electronică al Departamentului de Electronică și Telecomunicații

Vineri, la Universitatea Oradea, a avut loc

Inaugurarea laboratorului de electronică al Departamentului de Electronică și Telecomunicații

Vineri (15 noiembrie 2013), la Universitatea din Oradea (în sala B 223, de la etajul 2 din pavilionul B), a fost inaugurat laboratorul de aplicații electronice, realizat cu sprijinul financiar și logistic al societății comerciale Celestica Oradea, în cadrul colaborării dintre Departamentul de Electronică și Telecomunicații (DET) și Celestica.

La eveniment au participat: reprezentanții Celestica, studenți de la programele de studii Electronică Aplicată și Rețele și Software și Telecomunicații, precum și membrii Departamentului de Electronică și Telecomunicații.
În deschiderea manifestării, dna Codruța BALA, HR Director al companiei Celestica a vorbit despre relațiile îndelungate dintre Departamentul de Electronică și Telecomunicații și Celestica România. Prezent la inaugurare, Rob SCHORMANS (Vice-president for Europe and Global Operations pentru Celestica, general manager pentru Celestica Oradea), a prezentat activitatea Celestica Academy, în care a fost inclusă și dezvoltarea acestui laborator.
La rândul său, directorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații, doamna profesor Cornelia GORDAN, a subliniat avantajele realizării laboratorului, dar și buna colaborare pe care o are departamentul cu Celestica Oradea; domnia sa a ținut apoi să prezinte membrii departamentului.
Dl profesor Cristian GRAVA, membru în Senatul universitar, președinte al Comisiei de cercetare din Senat, a adresat salutul Senatului universitar și a remarcat bunele rezultate care s-au obținut în urma colaborării cu Celestica.
Prezent la eveniment, dl profesor Daniel TRIP, prodecan al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, a transmis reprezentanților companiei salutul conducerii facultății, evidențiind implicarea studenților de la programele de studiu Electronică Aplicată, respectiv Rețele și Software de Telecomunicații în activitățile curente ale companiei Celestica.
Răspunzând provocărilor, dl profesor Nicolae DRAGHICIU, cadru didactic al DET, a subliniat contribuția companiei Celestica la dezvoltarea în comun a unei programe analitice pentru disciplina Tehnologie Electronica.
Posibilitățile de dezvoltare în carieră
A urmat o rundă în care reprezentanții companiei ne-au exemplificat ceea ce însemnă Celestica în peisajul industrial orădean, dar mai cu seamă pentru studenții Universității orădene. Mai întâi, dna Carmen TOIE, HR Recruter al Celestica, a prezentat în PowerPoint compania și activitățile specifice pe care Celestica le oferă studenților electroniști, precum și posibilitățile de dezvoltare în carieră a celor care sunt angajați în cadrul companiei. Apoi, dl ing. George CRIȘAN, Test Manager al Celestica, ne-a făcut cunoscută o aplicație practică, de ultimă oră, din domeniul ingineriei electronice și telecomunicații, iar partenerul său de proiect, dl Ionel AVRAM, ing. junior în cadrul Celestica Oradea, absolvent al Universității din Oradea, specializarea Electronică Aplicată, l-a secondat cu o aplicație software dezvoltată de el în cadrul companiei.
Ca așa stau lucrurile la Celestica, ne-a convins dna Alexandra OLTEAN, HR Service Manager (responsabil cu relația specială pe care Celestica o are cu DET); domnia sa a supervizat întreaga activitate de realizare a laboratorului de către compania Celestica.
Să mai spunem că investiția a însemnat 15.000 de euro și a constat în dotarea laboratorului (didactic) cu aparatură de specialitate și mobilier, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu studenților de la licență și masterat, care doresc să se specializeze în domeniul Inginerie Electronică și Telecomunicații. (D.T. & Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Inaugurarea laboratorului de electronică al Departamentului de Electronică și Telecomunicații.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:02 Ora de vară a Europei de Est