Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”

Miercuri, 6 noiembrie, la Hotel Continental

Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a lansat miercuri (6 noiembrie2013), la Hotel Continental din Oradea, alături de partenerii din Grecia și patru școli orădene partenere, proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”.

În deschiderea manifestării, inspectorul școlar general, dl prof. Daniel Negrean, a prezentat partenerii din Grecia: dl Natsis Konstantinos – director/inspector școlar general al Departamentului pentru educație primară din regiunea Thesprotia, dna Besi Marina – consilier școlar în aceeași regiune, dl Papaioannou George – lector în muzeologie la Universitatea Ionian din Corfu, Tse Eleana – inspector școlar în cadrul Departamentului pentru educația primară în regiunea Thesprotia, dna Stergiaki Nikoletta – profesor la o grădiniță specială din Igoumenitsa, dl Kourtidis Apostolos profesor la Școala primară din Scandelo – Gordiki, dna Oikonomou Florenia – profesor la Școala primară din Paramythia și dl Pantazis George – responsabil al Departamentului de educație din partea municipalității/Primăriei Souli.
Partenerii ISJ în acest proiect sunt: Primăria Oradea, Asociația Filantropia și patru școli orădene: Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1, unități școlare care au fost reprezentate la nivel înalt, de directorii și directorii adjuncți, precum și de membri ai echipei de proiect.
Dl inspector școlar general a prezentat apoi instituția pe care o conduce, referindu-se la cele șase atribuții ale ISJ, la unitățile de învățământ subordonate, număr de elevi și număr de clase, proiectele importante derulate de ISJ Bihor, cele opt obiective ale proiectului (între care: promovarea dimensiunii europene în educația incluzivă, prin cooperare între autoritățile locale și instituțiile implicate în proiect; împărtășirea experienței și a bunelor practici privind integrarea elevilor cu CES în școală și societate, dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice implicate în integrarea/recuperarea, reabilitarea școlară și socială a copiilor cu CES, promovarea în rândul comunității a unei atitudini pozitive față de copiii cu CES, perfecționarea abilităților de comunicare în limba engleză, limba de comunicare a proiectului), activitățile propuse și rezultate estimate.
Prezentând obiectivele proiectului, generalul Inspectoratului Școlar a ținut să facă o mărturisire: „Eu am fost pus în situația să nu pot să ofer răspuns unui părinte care m-a întrebat să-i spun care dintre liceele din Oradea permite accesul unui copil aflat în cărucior la orice nivel. Din păcate, a trebuit să-i spun că nu există acces în toată școala, doar la parter”.
La rândul lor, distinșii parteneri din Grecia, dl Natsis Konstantinos – director al Departamentului pentru educație primară din regiunea Thesprotia, dna consilier Besi Marina și dl lector Papaioannou George au prezentat specificul școlii grecești, cu accent pe educarea copiilor cu CES.
După pauză, conducerile școlilor orădene partenere și-au prezentat unitățile de învățământ.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:07 Ora de vară a Europei de Est