Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

UNIFEST, ediția a XII-a

În perioada 11-15 noiembrie

UNIFEST, ediția a XII-a

Aflat la a XII-a ediție, UNIFEST reprezintă un festival anual ce aduce timp de 5 zile cultura, arta, sportul și educația nonformală mai aproape de studenți.

Cu peste 300 de evenimente în 17 orașe universitare și 20.000 de bilete gratuite la muzee, filme, Ateneu și spectacole de teatru, operă și operetă, UNIFEST a devenit un adevărat reper pe harta evenimentelor studențești.
În programul celui mai mare festival studențesc din România regăsim spectacole, traininguri, concerte, ateliere, baluri, concursuri, seri de poezie, dar și o campanie de donat sânge. Cu o istorie de peste 12 ani, în care UNIFEST a ajuns un adevărat manifest cultural-artistic și educațional, proiectul ce face parte din portofoliul Uniunii Studenților din România a continuat să crească și să dobândească deschidere către un număr din ce în ce mai mare de participanți.
Uniunea Studenților din România este o organizație umbrelă, la nivel național, pentru 80 de asociații studențești și de tineret din 17 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și municipalități și universități.
ASUO – Asociația Studenților din Universitatea Oradea - a fost înființată ca răspuns la dorința studenților de a avea o organizație studențească reprezentativă la nivel de Universitate. ASUO este cea mai reprezentativă asociație a studenților din Universitatea Oradea, care a devenit membru al Uniunii Studenților din România (USR), la nici măcar o lună de la înființare.
Organizarea unui festival studențesc de amploarea UNIFEST-ului este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mișcare a unei structuri organizatorice care să funcționeze cu cea mai mare precizie.
Principala idee care stă la baza elaborării și desfășurării unui asemenea proiect ține de o nouă viziune pe care mișcarea studențească din România trebuie să o adopte pentru viitor: studenții trebuie să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural și civic, fiind vârful de lance al unei elite intelectuale.
Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură și creație. În lumina acestei idei, UNIFEST este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenți sub tutela unor aspecte comune și esențiale pentru viața studențească.
Cultura, sportul, divertismentul, participarea la actul de creație artistică și de întrecere sportivă, participarea la dezbaterile publice cu privire la marile probleme cu care se confruntă societatea românească acum și în perspectivă, cooptarea studenților la elaborarea de decizii privind aceste probleme, toate acestea motivează în cel mai înalt grad participarea studenților la un festival dedicat lor în întregime: UNIFEST - Festivalul Studenților din România.
„Distracție gratis, nu degeaba”
Festivalul este organizat de către studenți și pentru studenți, spiritul studențesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării, cât și a participării publicului la acest eveniment.
Un slogan luat, la început, mai ales ca un simplu joc de cuvinte – „Distracție gratis, nu degeaba” - și-a relevat, până la urmă, latura educativă. Nu e vorba de o simplă zbenguială, ci de acoperirea unei necesități resimțite în mediul studențesc. Din 1990 încoace, numărul studenților din România a crescut, au apărut centre universitare noi. Oferta educațională (cum se spune, printr-o expresie acceptabilă cu toată încărcătura ei „lemnoasă”) a rămas, însă, precară. S-au extins vulgaritatea și prostul gust. Chiar exponenți ai artei studențești din anii 80 - „brigăzile” de altădată - au eșuat, mai ales pe sticla televizorului, în vulgarități și prost gust.
Astfel, în săptămâna 11-15 noiembrie 2013, Asociația Studenților din Universitatea din Oradea (ASUO) oferă posibilitatea studenților de a se bucura gratuit de acțiunile cuprinse în programul UNIFEST.
 
Programul activităților
ZIUA 1 -  LUNI, 11 noiembrie
10.00-14.00 Promovare UniFest, Loc: Campusul Universitatii Oradea
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard,  Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
13.00-14.00 Deschiderea oficiala UniFest  Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
13.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
13.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu  Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
20.00 Karaoke Loc. Green Pub
ZIUA  2 - MARÞI, 12 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie Prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Promovare UniFest, Loc: Campusul Universitatii Oradea
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
18.00-21.00 Cupa UniFest, Bowling  Loc. Oradea Shopping City
ZIUA 3 - MIERCURI, 13 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
22.00 Bobociada UniFest, Loc. The One Club & Cafe
ZIUA 4 - JOI, 14 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
18.00-22.00 Cupa UniFest, Biliard, Darts, Cruce, Ping-Pong Loc. Black & White, Oradea
ZIUA 5 - VINERI, 15 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00  Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei, Loc. Primaria Municipiului Oradea
18.00-20.00 Cupa UniFest, Lasertag Loc. Lazer Star Arena
23.00 Party de încheiere UniFest Loc. The One Club & Cafe.
Biro-Marc Tiberiu,
președinte al ASUO

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:10 Ora de vară a Europei de Est