Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Carnavalul toamnei, bogăția și frumusețea au invadat Grădinița Nr. 44

Proiectul „Toamna cea bogată”

Carnavalul toamnei, bogăția și frumusețea au invadat Grădinița Nr. 44

„Activitatea de azi a încheiat șirul activităților desfășurate în cadrul proiectului „Toamna cea bogată” la Grădinița Nr. 44”, ne-a relatat dna profesor Floare Bodea

În cadrul acestui proiect, de la grupă la grupă, doamnele educatoare și-au programat și au desfășurat activități bogate, precum roadele acestei toamne, și variate, potrivit obiectivelor propuse. Astfel s-au avut în vedere  patru teme subsumate scopului și obiectivelor: „Toamna ruginie”(cu fenomenele sale specifice și schimbările de cadru, decor, lesne percepute de copii prin observații directe în natură, culori și nuanțe, stări evidente), „Mere, pere… în panere” (bogăția de fructe ale toamnei, descoperite acasă, în livadă, în curte, în grădini, în cămări, în piețe, dar și pe masa lor de lucru), „Hora legumelor” (asemenea fructelor, legumele toamnei sunt nenumărate, demne de un festival al toamnei pe care unele unități de învățământ îl organizează, toamnă de toamnă, de 14 ani, iar legumele se prind în Hora bucuriei, bucurie pe care ele, legumele, o aduc gospodarilor în anotimpul autumnal), „Coronița toamnei” (e cea care aduce lauri de flori multicolore într-o cromatică nebănuită pe frunțile truditorilor). Asemenea coronițe merită și copiii care au trudit, au ascultat și au creat, sub îndrumarea dascălilor lor. E ora bilanțului, a roadelor bogate pe care Dumnezeu le-a orânduit celor harnici.
Costumați ca la un adevărat carnaval
„Derularea proiectului ne-a dat prilejul de a valoriza personalitatea complexă a fiecărui copil, sensibilitatea sa, imaginația și creativitatea lor care sunt fără de margini la această vârstă. Fiecare educatoare a conceput în stil personal scenariul și regia, desfășurarea evenimentelor, punând accent pe originalitate și creativitate. Așa încât, la final, constatăm cu bucurie că toată bogăția și frumusețea toamnei au inundat grădinița noastră, sălile de grupă și coridoarele, cu fructele, legumele și florile acestei regine a anotimpurilor. Cum să nu fii entuziasmat și fericit în fața acestui fast, ca o binecuvântare venită din cer”, ne-a declarat doamna director adjunct, profesor Mariana Vereș, exemplu de sensibilitate și iubire, competență și dăruire, care onorează un colectiv și o profesie și o instituție.
La activitate, alături de educatoarele grupei, doamnele prof. Floare Bodea și Anamaria Puiu, au fost prezenți directorul adjunct și administratorul unității, doamnele Mariana Vereș și  Ina Piț.
„Astăzi, o bucurie imensă s-a revărsat pentru copii, ei având libertatea și posibilitatea de a se costuma, participând astfel cu toată ființa la acest carnaval, care se constituie, până la urmă, într-o fericită etapă de evaluare a proiectului”, a ținut să aprecieze doamna profesor Floare Bodea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnavalul toamnei, bogăția și frumusețea au invadat  Grădinița Nr. 44.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:02 Ora de vară a Europei de Est