Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O nouă prezentare AIESEC

Miercuri, la Aula Magna,

O nouă prezentare AIESEC

În 12 martie 2008, Comitetul local Oradea al AIESEC a organizat o prezentare a asociației, cu scopul de a informa studenții privind AIESEC și modalitățile prin care ei se pot implica.

Astfel, au fost evidențiate oportunitățile pe care le pot avea membrii AIESEC: oportunități de leadership sau de conducere a unui proiect sau departament, și de a efectua un stagiu de practică plătit în străinătate, numit Exchange, având astfel creat un cadru global de învățare.
La final, fiecare participant doritor să intre în asociația noastră a luat spre completare câte un formular de înscriere.
VIP-uri AIESEC și povestea lor de succes
 La eveniment, am fost onorați de prezența unor foști membri AIESEC, fiecare prezentând câte o oportunitate unică pe care o oferă AIESEC.
 A fost alături de noi Sebastian Adel - brand manager la European Food-, care a făcut și oficiile de gazdă, arătând beneficiile pe care i le-a adus organizația.
Adina Blaga, președintele AIESEC Oradea, aflată la final de mandat, proaspăt aleasă în echipa de conducere a AIESEC România, a trecut în revistă experiența sa în materie de organizație, subliniind tot ce a învățat din activitățile desfășurate, și cum crede că va aplica în viitor acumulările calitative.
O altă persoană care ne-a împărtășit din povestea ei de succes, a fost noul președinte AIESEC Oradea, Teodora Popa. La final, ea ne-a prezentat proiectele cu care AIESEC Oradea va ieși pe piață în perioada următoare.
Despre programul internațional de practică păatită, numit Exchange, ne-a vorbit Lucian Martin, actualul vicepreședinte pe departamentul respectiv. Dar, Adina Păsulă, fost președinte AIESEC Oradea, avea să ne convingă cum stau lucrurile, vorbind în cunoștință de cauză, în urma experienței dobândite.
Ca reprezentant al mediului universitar, domnul Dorin Coita a evidențiat punctele pe care le are în comun cu AIESEC.
În weekend, discuții, iar între 21 și 23, interviuri
Cei care s-au înscris vor participa în acest weekend (15-16 martie) la discuții în grupuri, pentru o cunoaștere reciprocă, iar în perioada 21-23 martie, urmează să susțină interviurile individuale.
În urma selecției, delegații AIESEC Oradea ne vor reprezenta la o conferință regională, la care mai participă comitetele locale din Timișoara și Brașov.
Mai multe informații, găsiți pe site-ul nostru:
http://www.aiesec.org/romania/oradea  (Anamaria RADU)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:34 Ora de vară a Europei de Est