Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Peste 600 de tineri din Eparhia de Oradea s-au întâlnit cu PS Virgil Bercea la Șimleu Silvaniei

Sâmbătă,

Peste 600 de tineri din Eparhia de Oradea s-au întâlnit cu PS Virgil Bercea la Șimleu Silvaniei

Sub moto-ul „Pe drum, vestiți cu bucurie că Împărăția Cerurilor s-a apropiat”, peste 600 de tineri din Eparhia de Oradea s-au întâlnit cu PS Virgil Bercea la Șimleu Silvaniei sâmbătă, 12 octombrie 2013.

Veniți din toate protopopiatele Eparhiei de Oradea tinerii, plini de entuziasm, au dat mărturie, fiind misionari în lume, precum a fost și tema întâlnirii, în primul rând prin procesiunea ce s-a făcut pe străzile orașului Șimleu Silvaniei. Sfânta Liturghie arhierească s-a celebrat în Biserica Sfânta Treime din Șimleu.
La finalul Sfintei Liturghii tinerii împreună cu preoții prezenți și cu PS Virgil au urmărit un scurt video despre Zilele mondiale ale tineretului și întâlnirea tinerilor cu Papa Francisc la Rio de Janeiro în Brazilia, în luna iulie a acestui an. După acest moment, în cadru festiv, a avut loc predarea Crucii pelerine a întâlnirilor eparhiale Protopopiatului de Carei care, anul viitor, va găzdui următoarea întâlnire a tinerilor.
Au urmat grupurile de discuții în curtea bisericii. După Sfânta Liturghie a urmat prânzul oferit de comunitățile din Protopopiatul Șimleului iar apoi tinerii s-au îndreptat spre Sala de sport a Grupului Școlar Iuliu Maniu, unde s-a desfășurat ultima parte a întâlnirii în care PS Virgil a răspuns unor întrebări adresate de către tinerii prezenți, moment urmat de programul artistic.
Referindu-se la Evanghelia zilei care a prezentat pilda fiului risipitor, în predica ținută, PS Virgil a subliniat importanța trăirii unei vieți creștine autentice, cu valori, chiar dacă la vârsta tinereții multe lucruri sunt greu de acceptat. Preasfințitul i-a îndemnat pe tineri să cultive valori precum prietenia adevărată - nu neapărat pe cea virtuală, să dea importanță persoanelor din viața lor, mai ales părinților care, chiar dacă uneori tinerii sunt fiii risipitori într-un anume fel, ei nu încetează a-și iubi copiii și a-l lua de exemplu pe tatăl milostiv care-l primește pe copilul său cu brațele deschise. În același timp a prezentat tinerilor două modele de viață creștină și anume pe PS Ioan Suciu și pe Fericitul Vladimir Ghika.
Pr. Anton Cioba

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:16 Ora de vară a Europei de Est