Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton

Pentru a III-a oară, un eveniment de 1.000 de puncte, la Oradea

Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton

Silviu Hotăran, Paul Micheș, Marius Filipaș, Adrian Cioroianu, Andrei Micosovici, Silviu Chiriac, Daniel Kostyal, prorectorul clujean Stelian Brad și alții au fost prezenți vineri (11 octombrie 2013, la Oradea, la cea de-a III-a ediție BizTech.

„Evenimentul de tehnologie al anului în Oradea”, cum l-au numit organizatorii, Paul Floruța, director executiv CG&GC HiTech Solutions, și echipa sa: Adrian Buda, Ioana Ghideu, Alexe Ungur, Cătălin Sasu, Emanuel Mierluț, Ionuț Ivan, Andrei Micula și Liliana Ianculescu, a fost onorat de prezența la deschidere a președintelui Consiliului Județean Bihor, dl prof. Cornel Popa, care avea să salute și să felicite, în egală măsură, organizatorii, dar și invitații și participanții. „Mă bucur să-l văd repetându-se acest eveniment la Oradea. Chiar aș suferi să știu că la un moment dat din nu știu ce condiții sau pricini să nu se țină la Oradea”, a declarat, vădit mișcat, președintele CJ Bihor, dl Cornel Popa.
Înainte să se treacă la derularea agendei evenimentului, Paul Floruța, directorul executiv și administrator al CG&GC HiTech Solutions, a ținut să se prezinte și să-și nominalizeze echipa. „Pentru început vă voi vorbi despre schimbările ce au survenit în cadrul firmei noastre în ultimul an. Voi vorbi despre noi, ce facem noi, cine suntem noi, ce soluții vă propunem. Prima schimbare e că am schimbat locația. V-am obișnuit cu evenimente organizate la Ramada, evenimente reușite. Anul acesta ne-am orientat către Hilton. Cea de-a doua schimbare e că mă aflu eu în fața dumneavoastră de această dată, nu Adina, așa cum v-ați obișnuit la precedentele evenimente. Motivul este că Adina (Rada), la începutul acestui an, a hotărât să o ia pe alt drum. După cum vedeți, am schimbat și noi fusta pe pantaloni. Despărțirile se pot face și în condiții foarte bune. După cum puteți observa, Adina este în sală”. Media de vârstă a echipei lui Paul este între 25 și 26 de ani, sunt entuziaști, iar dorința echipei este de a oferi cea mai bună consultanță, atât în construirea de proiecte, în ceea ce înseamnă implementare și suport post implementare. „Ne plac foarte mult proiectele complexe, care ne dau bătăi de cap. N-ați spus că apreciați la noi promptitudinea, rapiditatea cu care ne mișcăm. Să știți că așa va fi și în continuare”, a ținut să ne asigure directorul executiv, Paul Floruța.
Așadar, Paul și echipa sa promit să se ridice la nivelul așteptărilor clienților și partenerilor.
Revenind la agenda evenimentului, trebuie să vă spunem că, personal, ne-am bucurat să-i avem în față și să-i ascultăm, din nou, pe Silviu Hotăran, vorbind despre responsabilitatea personală și spiritul de echipă, pe Paul Micheș: Avnet TS – Accelerating Your Success, pe Marius Filipaș care i-a sfătuit pe cei prezenți să-și accelereze businessul cu noul Cloud OS, îndrăgitul „ministru” Intel – Sponsors of Tomorrow, Adrian Cioroianu, Business Development Manager Intel Corporation, Andrei Micosovici de la Canon Romania, cu Soluții de optimizare a proceselor din biroul tău, Silviu Chiriac, cu Studiul de caz în implementarea unor proiecte de succes, Daniel Kostyal, vorbind convingător despre Finanțarea IBM pentru proiecte IT cu dobândă 0%, dl Stelian Brad - prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a pedalat pe Dezvoltarea capacității companiei de a inova, Eduard Bodor, despre soluții APC by Schneider Electric pentru camere de servere și centre de date…   
Așadar, pentru al treilea an consecutiv, compania CG&GC HiTech Solutions a organizat BizTech, reușind să aducă în fața managerilor orădeni companii de IT care au inovat piața: Intel Romania, Microsoft Romania, APC, Canon Romania, HP Romania, Kingston și AVNET.
Felicitări!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:10 Ora de vară a Europei de Est