Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton

Pentru a III-a oară, un eveniment de 1.000 de puncte, la Oradea

Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton

Silviu Hotăran, Paul Micheș, Marius Filipaș, Adrian Cioroianu, Andrei Micosovici, Silviu Chiriac, Daniel Kostyal, prorectorul clujean Stelian Brad și alții au fost prezenți vineri (11 octombrie 2013, la Oradea, la cea de-a III-a ediție BizTech.

„Evenimentul de tehnologie al anului în Oradea”, cum l-au numit organizatorii, Paul Floruța, director executiv CG&GC HiTech Solutions, și echipa sa: Adrian Buda, Ioana Ghideu, Alexe Ungur, Cătălin Sasu, Emanuel Mierluț, Ionuț Ivan, Andrei Micula și Liliana Ianculescu, a fost onorat de prezența la deschidere a președintelui Consiliului Județean Bihor, dl prof. Cornel Popa, care avea să salute și să felicite, în egală măsură, organizatorii, dar și invitații și participanții. „Mă bucur să-l văd repetându-se acest eveniment la Oradea. Chiar aș suferi să știu că la un moment dat din nu știu ce condiții sau pricini să nu se țină la Oradea”, a declarat, vădit mișcat, președintele CJ Bihor, dl Cornel Popa.
Înainte să se treacă la derularea agendei evenimentului, Paul Floruța, directorul executiv și administrator al CG&GC HiTech Solutions, a ținut să se prezinte și să-și nominalizeze echipa. „Pentru început vă voi vorbi despre schimbările ce au survenit în cadrul firmei noastre în ultimul an. Voi vorbi despre noi, ce facem noi, cine suntem noi, ce soluții vă propunem. Prima schimbare e că am schimbat locația. V-am obișnuit cu evenimente organizate la Ramada, evenimente reușite. Anul acesta ne-am orientat către Hilton. Cea de-a doua schimbare e că mă aflu eu în fața dumneavoastră de această dată, nu Adina, așa cum v-ați obișnuit la precedentele evenimente. Motivul este că Adina (Rada), la începutul acestui an, a hotărât să o ia pe alt drum. După cum vedeți, am schimbat și noi fusta pe pantaloni. Despărțirile se pot face și în condiții foarte bune. După cum puteți observa, Adina este în sală”. Media de vârstă a echipei lui Paul este între 25 și 26 de ani, sunt entuziaști, iar dorința echipei este de a oferi cea mai bună consultanță, atât în construirea de proiecte, în ceea ce înseamnă implementare și suport post implementare. „Ne plac foarte mult proiectele complexe, care ne dau bătăi de cap. N-ați spus că apreciați la noi promptitudinea, rapiditatea cu care ne mișcăm. Să știți că așa va fi și în continuare”, a ținut să ne asigure directorul executiv, Paul Floruța.
Așadar, Paul și echipa sa promit să se ridice la nivelul așteptărilor clienților și partenerilor.
Revenind la agenda evenimentului, trebuie să vă spunem că, personal, ne-am bucurat să-i avem în față și să-i ascultăm, din nou, pe Silviu Hotăran, vorbind despre responsabilitatea personală și spiritul de echipă, pe Paul Micheș: Avnet TS – Accelerating Your Success, pe Marius Filipaș care i-a sfătuit pe cei prezenți să-și accelereze businessul cu noul Cloud OS, îndrăgitul „ministru” Intel – Sponsors of Tomorrow, Adrian Cioroianu, Business Development Manager Intel Corporation, Andrei Micosovici de la Canon Romania, cu Soluții de optimizare a proceselor din biroul tău, Silviu Chiriac, cu Studiul de caz în implementarea unor proiecte de succes, Daniel Kostyal, vorbind convingător despre Finanțarea IBM pentru proiecte IT cu dobândă 0%, dl Stelian Brad - prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a pedalat pe Dezvoltarea capacității companiei de a inova, Eduard Bodor, despre soluții APC by Schneider Electric pentru camere de servere și centre de date…   
Așadar, pentru al treilea an consecutiv, compania CG&GC HiTech Solutions a organizat BizTech, reușind să aducă în fața managerilor orădeni companii de IT care au inovat piața: Intel Romania, Microsoft Romania, APC, Canon Romania, HP Romania, Kingston și AVNET.
Felicitări!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Evenimentul IT al anului s-a consumat, vineri, la Hilton.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:43:41 Ora standard a Europei de Est