Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dacă „bucuria creează succesul”, atunci la Oradea vom avea succese nenumărate

Deschiderea anului universitar sau „Bucuria unui nou început”

Dacă „bucuria creează succesul”, atunci la Oradea vom avea succese nenumărate

Sala de jocuri a Universității din Oradea a fost arena care a adunat luni sub cupola sa studenți, cadre didactice, părinți, parlamentari, oficialități locale și județene, pentru a trăi, alături „bucuria unui nou început”, vorba doamnei prorector Simona Trip.

La mulți ani, Universitatea din Oradea!
Este urarea cu care și-a început și și-a încheiat discursul dl rector Constantin Bungău. La cei 50 de ani sau chiar 230 de ani, avem un învățământ superior tânăr într-un oraș la fel de tânăr, de peste 900 de ani, străbătut de Crișul (cel) Repede. Avem o universitate puternică și din ce în ce mai performantă, care își propune responsabilitate sporită și conștiinciozitate pentru a onora o nouă treaptă și un grad de încredere ridicat!
Ne dorim studenți cu care să ne mândrim, realizări profesionale și personale. Ne propunem o politică inteligentă de încurajare a calității în educație și a excelenței în cercetare. Am ascultat un discurs realist, pragmatic, sincer și la obiect, fără artificii și promisiuni. Iar la final, fără a da impresia că dorește să fie patetic, dl rector a ținut să ne asigure că „nu succesul creează bucuria, ci bucuria creează succesul”, iar Universitatea din Oradea are nevoie de succes pentru a fi considerată o universitate performantă.
Reflecție, evaluare și proiecție
Președintele Senatului, dl prof.univ.dr. Sorin Curilă, pe un ton grav, ca de obicei, ne invită la meditație, reflecție, evaluare și proiecție, avertizându-ne că acolo Sus cineva ne iubește, dar ne și reproșează binemeritat. Ne îndeamnă la competență, exigență și excelență, pentru că va veni vremea decantărilor de ordin calitativ și se va renunța la programele de studii neperformante.
„Nu uitați că nu sunteți singuri!”
Ceva mai senin și pus pe promisiuni s-a arătat președintele Consiliului Județean Bihor, dl profesor Cornel Popa, iar primarul nostru, dl inginer Ilie Bolojan, a fost cel mai scurt posibil cu putință, reconfirmând că vorba este vorbă, iar parteneriatul e lege…
Sclipitor și dezarmant, subtil și intransigent, s-a dovedit Răzvan Tau, președintele studenților în Senatul Universității, care a punctat măiestrit doleanțele studenților pentru cei ce au urechi și vor să le plece pentru reduceri la călătoriile cu mijloacele de transport în comun și o „căsuță” a studenților... Orchestra de suflători ne-a ridicat moralul, profesorul american ne-a periat, dorind să ne umflăm în pene, iar Cristina medicinista, a grăit nu ca un „boboc”, ci ca un olimpic de aur care vrea să ne insufle un grad de încredere ridicat!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dacă „bucuria creează succesul”, atunci la Oradea vom avea succese nenumărate. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:21 Ora de vară a Europei de Est