Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Palmares istoric pentru lotul olimpic de astronomie

7 medalii (două de aur, două de argint și trei de bronz)

Palmares istoric pentru lotul olimpic de astronomie

Lotul olimpic al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie: șapte medalii (două medalii de aur, două de argint și trei de bronz) și locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiș este laureat cu aur și la ediția precedentă a competiției. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț), respectiv Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
Din echipa României a făcut parte și Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești).
Ediția a XVIII-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 6 - 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări. (B.P.)

Trimite email
luni, 13 ianuarie 2025, 23:43:39 Ora standard a Europei de Est