Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul „Educatori pentru societatea cunoașterii” – conferința finală

Sâmbătă și duminică, la Hotel Continental

Proiectul „Educatori pentru societatea cunoașterii” – conferința finală

„Proiectul „Educatori pentru societatea cunoașterii” se finalizează cu rezultate remarcabile, între care formarea, dezvoltarea competențelor profesionale și certificarea unui număr de 100 de formatori și 4.300 de cadre didactice din cele două regiuni de dezvoltare Nord-Vest, Vest și București- Ilfov”... este concluzia la care a ajuns managerul de proiect, dl inspector școlar general Daniel Negrean.

Sâmbătă și duminică (21-22 septembrie 2013), la Hotel Continental din Oradea, s-a desfășurat conferința finală a proiectului „Educatori pentru societatea cunoașterii”, derulat pe parcursul a 36 de luni. În prezidiul conferinței au luat loc managerul de proiect, inspectorul școlar general al ISJ Bihor, dl prof. Daniel Negrean, avându-i alături pe inspectorul general Cătălin Pîslaru și doamna inspector Ana Naghi, din cadrul Ministerului Educației Naționale, inspectorul școlar general al ISJ Timiș - dl prof. dr. Cornel Petroman, dl Vasile Miclăuș – manager proiect ISJ Timiș, reprezentantul SIVECO România - dl Iulian Octavian Drăghici, asistenți manageri ai ISJ Bihor și Timiș – dl prof. Florin Negruțiu, respectiv dna prof. Ramona Vasilescu, precum și directorii CCD Bihor și Timiș – dna prof. drd. Carmen Bodiu, respectiv dl prof. Cristian Vlad.
În calitatea sa de manager de proiect, dl inspector școlar general Daniel Negrean a prezentat programele de formare și rezultatele proiectului.
Proiectul „Educatori pentru societatea cunoașterii” a fost implementat de ISJ Bihor, în parteneriat cu ISJ Timiș, CCD Bihor și CCD Timiș, SIVECO România și s-a derulat la nivelul regiunilor de dezvoltare Nord-Vest, Vest și București – Ilfov. Obiectivul general a urmărit dezvoltarea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar, prin intermediul unui program multiregional inovativ de formare bazat pe domenii prioritare MECTS și resurse digitale, în scopul abilitării curriculare durabile a acestora și îmbunătățirea capitalului uman din educație. Dintre programele de formare vom aminti: Managementul clasei de elevi (70 ore - 18 credite); Proiectarea curriculumului bazat pe competențe (65 ore – 17 credite); Metode interactive de predare-învățare (65 ore – 17 credite); Formarea competențelor IT (89 ore – 25 credite); Conducerea, îndrumarea și controlul în procesul instructiv-educativ (65 ore – 20 credite).
Să mai spunem că în cele două zile de conferință, în cadrul  activităților în plen și pe secțiuni s-au prezentat: Exemple de bune practici în activitatea de formare; Impactul programului de formare a cadrelor didactice din perspectiva procesului instructiv-educativ; Formarea continuă și eficiența ei socială, culturală și profesională; Prezentarea produselor realizate în activitatea pe secțiuni – Sustenabilitatea programelor de formare, precum și Mijloace de promovare și diseminare a activității proiectului.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul „Educatori pentru societatea cunoașterii” – conferința finală.    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:14 Ora de vară a Europei de Est