Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dublu eveniment la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd

În prima zi de școală

Dublu eveniment la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd

Luni, 16 septembrie 2013, în prima de școală, la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd au fost marcate două evenimente: 40 de ani de la înființarea colegiului, inaugurarea și sfințirea unui nou corp de clădire.

La eveniment au onorat: dl primar Zeno Þipțer, inspectorul școlar general, dl profesor Daniel Negrean, dl inspector școlar Viorel Ilea, consilieri locali și alți invitați, elevi, cadre didactice și părinți.
În cuvântul de deschidere, directorul colegiului, doamna profesor Valeria Vasile, a amintit cele două evenimente, prezentând, în sinteză, istoria devenirii colegiului: din 1973 ca și Grup Școlar pentru Materiale de Construcții, devenit în 1993 - Grup Școlar Industrial și Grup Școlar „Alexandru Roman” – în 1998, iar din 2006 – Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”.
„Am pornit cu 3 clase, având 3 specializări, cu 90 de elevi, iar acum avem 42 de clase, pe toate nivelurile de învățământ, cu 15 specializări acreditate de Ministerul Educației Naționale, având  structura unui consorțiu școlar: Grădinița (cu program prelungit) „Holcim”, cu 102 preșcolari (alternativa educațională Step by Step), de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, un număr de 115 elevi; nivel gimnazial (clasa a V-a și a VI-a), nivel liceal cu 32 de clase, precum și nivel postliceal 2 clase, în parteneriat public privat cu firma Holcim S.A. România, în total 1.080 de elevi.
Medalie de argint... la Concursul internațional de informatică Infomatrix
În cei 40 de ani, au fost pregătiți 33.072  de elevi în 1.107 clase, obținându-se  rezultate remarcabile. Unii au devenit profesori, alții medici, ingineri și alți specialiști… Am pornit de la Olimpiada Cimentistului și am ajuns la Concursul internațional de informatică Infomatrix, unde am obținut medalie de argint”, a mai spus doamna director Valeria Vasile.
Adresându-se distinșilor invitați, domnia sa a mulțumit dlui primar Zeno Þipțer pentru tot sprijinul acordat în extinderea și modernizarea școlii; în această toamnă, au inaugurat un nou corp de clădire cu 18 săli de clasă, dotate cu mobilier nou; a mulțumit apoi dlui inspector școlar general, prof. Daniel Negrean, pentru ajutorul acordat în sporirea calității procesului instructiv-educativ.
Apreciind frumoasele rezultate obținute în timp de elevii și profesorii colegiului, doamna director le-a urat un an școlar rodnic, cu multe realizări, iar părinților, sănătate și multă putere de muncă, precum și o tot mai bună colaborare cu cadrele didactice, pentru ridicarea rezultatelor la învățătură și comportare exemplară a elevilor în școală și societate. (D.C.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublu eveniment la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:37 Ora de vară a Europei de Est