Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor

În cadrul programului Conferinței Naționale a A.B.R.

Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor

Miercuri, 4 septembrie 2013, în cadrul programului Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România, un punct forte l-a constituit Vizita documentară a bibliotecarilor la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor.

Ca o gazdă bună și distinsă, doamna director Carmen Bodiu și-a primit oaspeții cu pâine și sare, cu sufletul deschis, „dar mai ales cu hrana spirituală a cuvintelor pe care noi, toți, cei de-aici, le oferim semenilor noștri, prin intermediul gândurilor, experiențelor și învățămintelor, adunate și păstrate într-o carte”, ca să o cităm pe doamna director.
Printre oaspeții aleși care i-au trecut pragul s-au numărat: prof. univ. dr. Mircea REGNEALĂ, Universitatea din București, președintele Asociației Bibliotecarilor din România, dl. Ovidiu MUREȘAN, viceprimar al Municipiului Oradea, dl. Lucian Muntean – poet, recunoscută personalitate a culturii locale, dl. Emil Mircea Neșiu – poet, membru al Uniunii Scriitorilor, dl. Ștefan Avram, director al Editurii „Aureo”, prof. Dan Peter - director al Palatul Copiilor și Elevilor Oradea,  inspectori de specialitate și profesori metodiști ai Casei Corpului Didactic Bihor, directori și cadre didactice de la instituții de învățământ orădene.
„Vizita documentară în cadrul celei de a XXIV-a ediții a Conferinței Asociației Bibliotecarilor din România este un prilej de a ne așeza la aceeași masă rotundă a cuvintelor, fie că suntem cadre didactice, oameni de știință și cultură, în scopul răspândirii printre semenii noștri a unui strop din lumina cunoștinței”, a mai spus doamna director Carmen Bodiu în cuvântul de salut adresat distinșilor oaspeți.
În replică, dl viceprimar Ovidiu Mureșan a felicitat-o și i-a mulțumit pentru manifestarea de suflet pe care a pus-o la cale.
Și așa precum spunea Vasile Alecsandri „La noi românii, întâi se aud cântecele și apoi răsare soarele”, și gazdele noastre au scos în față două steluțe ale palatului orădean, pe Romina Suciu (10 ani) și Rareș Ivanov (6 ani), care ne-au încântat cu două nestemate ale folclorului bihorean.
CCD sau Carta unei Cariere în Devenire  
După momentul artistic realizat cu emoție de elevii prof. Ana-Maria Gal, doamna director Carmen Bodiu a prezentat în PowerPoint cartea de vizită a casei.
„Cine suntem noi? Ce reprezintă Casa Corpului Didactic în tradiția unui învățământ recunoscut pentru performanțele sale”…
Un scurt istoric, Tradiție și actualitate, Misiune și aspirație, Parteneriate Parametri și indici, Biblioteca - cercetare, știință, cunoaștere, „Cartea și biblioteca - prietenii copiilor”, un film realizat de dna bibliotecar prof. Mariana Trofin (de la C.C.D.), vicepreședinte al Filialei Bihor a A.B.R., un  film scurt care imortalizează cu măiestrie derularea proiectului cu același titlu.
Lansare de carte
În lansarea volumului de poezii a poetului Emil Mircea Neșiu, doamna director ne-a propus „să luăm o gură de aer proaspăt și să evadam împreună spre lumi proiectate în oglindă, pe firul călăuzitor al Dom(n)ului din cuvinte”, titlul volumului, semnat de poetul Emil Mircea Neșiu.
Pentru început, dl Ștefan Avram ne-a prezentat împrejurările în care a apărut cartea la Editura Aureo, editura domniei sale, iar actorii Rin Tripa și Mirela Lupu (de la Teatrul „Regina Maria”), recitând din volumul „Dom(n)ul din cuvinte”, ne-au facilitat accesul la versurile poetului.
Regalul artistic de muzică și poezie, oferit oaspeților în chip măiestrit de directorul C.C.D. Bihor, doamna profesor Carmen Bodiu, s-a încheiat cu două „bijuterii” muzicale din folclorul românesc, interpretate cu sensibilitate și  profesionalism de Ana-Maria Gal, profesor de canto popular la palatul orădean.
Cu adevărat, doamna director Carmen Bodiu merită pe deplin felicitările adresate de către dl viceprimar Ovidiu Mureșan și directorul Asociației Bibliotecarilor din România, dl prof. univ. dr. Mircea Regneală, pentru manifestarea de suflet oferită participanților la Conferința Națională a A.B.R. de la Oradea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (52 de poze), accesați Galeria foto: Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:01:28 Ora de vară a Europei de Est