Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

La Editura SINGUR

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

Mulți autori care au apărut la Editura SINGUR de-a lungul anilor s-au plâns că n-au știut de existența acestui nou proiect și s-au considerat nedreptățiți.

În ceea ce ne privește, am mediatizat modalitățile de înscriere prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Dar, pentru a nu exista dubii asupra transparenței comisiilor de selecție și validare, îi anunțăm pe toți autorii care au editat la Editura SINGUR că pot face parte din proiect fără acordul celor două comisii. Considerăm că volumele acestora, apărute sub egida Editurii SINGUR, sunt o garanție suficientă pentru a figura în proiect.
Remintim mai jos detaliile referitoare la înscriere:
Pentru cei care nu cunosc detaliile acestui proiect
Lucrarea va conține recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărțile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora. Considerăm că în acest fel putem oferi o privire plurivalentă asupra operei unor scriitori deseori ignorați de istoriile literare scrise și editate până acum de câte o singură persoană sau critic literar.
Lucrarea va fi tipărită în format A5 la Editura SINGUR și va apărea în mai multe volume, în încercarea de a cuprinde cât mai mulți dintre autorii contemporani. Fiecare din aceste volume va conține autori de proză, poezie, traduceri, teatru, eseu.
Fiecare volum va conține un număr de 20 de autori.
Selecția va fi făcută de un Grup de Selecție compus din: Grigore Timoceanu, Dan Șalapa și Ștefan Doru Dăncuș.
Selecția va fi validată de un juriu cu următoarea componență: George Coandă, Vali Nițu și George Terziu.
Condiții de participare
Autorii care au editat cel puțin o carte, vor trimite un CV literar, o fotografie și 3 (trei) pagini A4 cu recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la operele lor. Se admit și texte postate pe site-uri culturale sau bloguri. Ideal ar fi ca autorii să trimită și scanări în format jpg ale primelor coperți din volumul sau volumele editate, dar nu e obligatoriu. Adresa de expediere a materialelor: dorudancus@gmail.com.
Autorii selecționați vor achita o taxă de coeditare de 300 lei, preț în care intră și expedierea gratuită a 5 exemplare din lucrarea în care au apărut. Dacă vor dori să își completeze colecția cu următoarele volume, prețul va fi discutat cu fiecare în parte, în funcție de tarifele poștale. Nu putem achita expediția poștală pentru autorii din străinătate, dar putem găsi soluții rezonabile împreună cu aceștia.
Suma poate fi expediată în următoarele moduri:
Card personal Banca Transilvania:
Card Banca Transilvania
Nume: BUMB GRIGORE MARINEL
Cont IBAN: RO 66 BTRL 01 601 201 P 945 81 XX
Banca Transilvania, Târgoviște
Plăți externe (prin Western Union sau MoneyGram):
Nume: Grigore Marinel Bumb
CNP: 1680804244212
Loc. Târgoviște, Jud. Dâmbovița
Vă rugăm să păstrați chitanțele de la bănci sau oficii poștale de unde faceți această plată și să vă indicați adresa poștală exactă. Anunțați efectuarea depunerii prin mail: dorudancus@gmail.com sau telefon: 072-444.35.87.
Materialele vor fi culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 12, spațiere între rânduri de 1,5, format word.doc., pe mail: dorudancus@gmail.com sau poștal, pe suport electronic (CD sau DVD) pe adresa: Editura SINGUR, O.P. 8, C.P. 19, loc. Târgoviște, jud. Dâmbovița.
Lista autorilor selecționați va fi publicată săptămânal, în fiecare sâmbătă, pe site-ul revistei Singur: www.revistasingur.ro și pe site-urile de cultură partenere.
Parteneri Media: Revista IMPACT CULTURAL (Târgoviște), Revista internațională de Cultură CERVANTES (Satu Mare), Revista NOUA PROVINCIA CORVINA (Hunedoara), Revista TIMPUL (Iași), Revista FALEZE DE PIATRĂ și CITITOR DE PROZĂ (site-uri de cultură), Slova Creștină, Glas Comun, Slova Copiilor, Asociația Cultural Creștin Umanitară Ars Vivat (coordonate de Pr. Radu Botiș), Radio ZIDUL, Ziarul „RĂSUNETUL” (Bistrița), Televiziunea AS TV Bistrița, Revistele: Agora Literară, Napoca News, Cetatea lui Bucur, Moldova Literară, Dobrogea Culturală, Regatul Cuvântului, Constelații Diamantine, Memoria Cuvintelor (apar sub patronajul Ligii Scriitorilor din România).
Următorii parteneri media vor fi adăugați la această listă pe măsura derulării proiectului.
Această acțiune de anvergură internațională va fi mediatizată de GRUP MEDIA SINGUR.
Director Editura SINGUR,
Ștefan Doru Dăncuș
Director Grup Media SINGUR,
Grigore Timoceanu
Director comunicare,
Emilia Dănescu
Adresa de contact: dorudancus@gmail.com
Adresa poștală: Editura SINGUR, OP 8, CP 19
Loc. TÂRGOVIȘTE, jud. DÂMBOVIÞA
Telefon: 072-444.35.87
Ștefan Doru Dăncuș

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:54:10 Ora standard a Europei de Est