Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Zilele școlii –la a 42-a aniversare

3-6 martie, la C.T. C. Brâncuși

Zilele școlii –la a 42-a aniversare

În fiecare an, la început de primăvară, dascălii și elevii Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuși"din Oradea își sărbătoresc patronul spiritual, pe maestrul Constantin Brâncuși, de la a cărui naștere se împlinesc 132 de ani, în timp ce școala care-i poartă numele a ajuns în cel de-al 42-lea an de existență.

 Luni și marți – concursuri și comunicări
Zilele școlii au debutat luni, 3 martie 2008, cu un concurs de biciclete („Pentru o Europă mai curată”), întreceri sportive și jocuri  distractive. La slalomul cu bicicleta printre jaloane, pe primele trei locuri, s-au clasat: Jenei Norbert (din X D, SAM), Marius Hora (X B, SAM) și Tudor Costa (XI A).
Agenda zilei de marți a cuprins concursul tematic tradițional „Din viața lui Brâncuși”, și o sesiune de comunicări științifice (profesori și elevi, de aceeași parte a baricadei). Pentru testarea cunoștințelor celor șapte echipaje înscrise la concursul tematic (a IX-a A, a X-a A și C,a XI-a B,C,D și D, SAM), comisia (alcătuită din ing. Florica Avrămuț, Victoria Filip și Virgil Petruț) a instituit două probe. În stabilirea ierarhiei pe podium, a fost nevoie de un baraj între echipajele claselor a X-a A și C. Mai inspirate, Ioana Ștefan și Georgiana Cârciumaru (din X A) au ocupat primul loc, urmate de Cristian Sorin Balaj și Adrian Mircea Vlad (din X C), respectiv  Anamaria Fodor și Tiberiu Rusu (din XI B).
Sesiunea de comunicări a fost structurată pe cinci secțiuni (limbă și comunicare, matematică și științe ale naturii, om și societate, educație fizică și sport, respectiv tehnologii), având în vedere bogăția și diversitatea lucrărilor înscrise de cei 35 de dascăli și 19 elevi.
Miercuri – concurs de grafică, o întâlnire de suflet și moment artistic  
Astăzi (miercuri), sunt programate trei manifestări: un concurs de desene-grafică (opere brâncușiene), o întâlnire cu profesorii pensionari („Recunoștință slujitorilor școlii”) și un moment artistic (gânduri  închinate mamei, concert de orgă și moment folk, respectiv un minirecital al tarafului școlii).
Joi – omagiu patronului spiritual, concurs, și manifestări cultural-educative
Într-un arc peste timp, directorul colegiului, prof. Mihai Crețu, va face o incursiune în timp, istorie și devenire, rezultate și dezvoltare, aduse „ofrandă” întru cinstirea patronului spiritual (la132 de ani de la naștere).
Concursul tradițional de torturi va pune pe tavă opere brâncușiene dăltuite de elevi și ornate cu frișcă și ciocolată.
Manifestările cultural-educative vor reuni forțele artistice ale colegiului: manechinele  (cu o prezentare de modă), instrumentiștii și folkiștii, pictorii de icoane, dansatorii și tarful școlii, iar redactorii revistei „Febra liceenilor” vor lansa un număr aniversar. (Ov. DAN)
  P.S. Pentru mai multe poze, accesați galeria foto: Zilele școlii –la a 42-a aniversare.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:35 Ora de vară a Europei de Est