Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vizita la Londra a doamnei deputat Florica Cherecheș

În perioada 24-26 iunie 2013

Vizita la Londra a doamnei deputat Florica Cherecheș

La invitația Președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, Dl. John Bercow, am participat în data de 25 iunie 2013 la Micul dejun cu rugăciune din Parlamentul Britanic.

Evenimentul a avut loc în Palatul Westminster și a fost condus de Dl. Parlamentar Tim Farron. Tema din acest an a fost „Dumnezeu și societatea: Credința în Dumnezeu în Marea Britanie a secolului XXI”.
Primul ministru al Marii Britanii, Dl David Cameron, a adresat celor 650 de participanți un mesaj video în care a subliniat rolul vital pe care îl are creștinismul în viața societății. Acesta a avut nu doar o influență istorică, dar continuă să motiveze cetățenii la slujire și sacrificiu de sine. Domnia sa a menționat moștenirea creștină a Marii Britanii, care trebuie recunoscută fără nicio teamă.
În intervenția sa, Dl. John Bercow a apreciat evenimentul ca fiind o oportunitate pentru dezbaterea unor probleme importante cu care se confruntă omenirea în zilele noastre și s-a referit la calitatea excepțională a vorbitorilor.
Mesajul principal a fost transmis de Dl. John Lennox, Profesor de matematică la Universitatea Oxford, care s-a referit la importanța creștinismului de-a lungul istoriei, dar și în prezent, pentru dezvoltarea societății.
Ca membru al Grupului de prietenie cu Marea Britanie și al Grupului ecumenic de rugăciune, am apreciat oportunitatea de a întâlni parlamentari din Marea Britanie și din alte țări, atât europene, cât și de pe alte continente și de a discuta probleme actuale de colaborare bilaterală.
Astfel, am avut întâlniri, atât individuale cât și cu grupuri, cu următorii parlamentari: Dl. David Burrowes, Dna. Fiona Bruce, Dna. Sharon Hodgson, Dl. Jeremy Lefroy și Dl. Darren Millar, din Marea Britanie, precum și parlamentari din alte țări: Dl Andreas Karlsboeck din Austria, Dl Chris Emeka Azubogu și Dl Sokonte Davies, din Nigeria.
Totodată, am purtat discuții cu Dl. Jeremy Wilmshurst, care lucrează în cadrul Departamentului de Poliție al Foreign & Commonwealth Office, fiind în special responsabil de parteneriatul cu statele arabe, cu Colonelul în rezervă, Richard Sandy, care lucrează pentru Military Ministries International, cu Dna. Nola Leach, Director al organizației nonprofit CARE (http://www.care.org.uk/) și cu Dl. David Fieldsend, Manager la aceeași organizație.
În calitate de organizator al Micului dejun cu rugăciune ce va avea loc la București în luna septembrie, am profitat de ocazie și am lansat invitația de a participa la acest eveniment tuturor celor cu care m-am întâlnit.
Știind că Marea Britanie privește cu îngrijorare ridicarea restricțiilor pe piața muncii de la 1 ianuarie și se teme de o invazie a românilor, le-am prezentat parlamentarilor britanici date concrete despre românii care trăiesc și lucrează acum în această țară. Astfel, există un număr de 100.000 de români în Marea Britanie din care 85% sunt angajați cu normă întreagă, 40% dintre ei având studii superioare. Majoritatea au sub 35 de ani. Există, de asemenea, 4.000 de doctori și de asistente care lucrează în sistemul național de sănătate al Marii Britanii. Astfel, toate miturile care circulă despre românii needucați și infractori sunt demolate de date concrete. Colegii britanici au apreciat aceste informații și chiar m-au rugat să le transmit și în scris pentru ca să se poată referi la ele, la nevoie.
De asemenea, am invitat mediul de afaceri britanic să investească în țara noastră, unde există oportunități care, odată fructificate, vor aduce beneficii tuturor celor implicați.
Alte teme abordate în cadrul discuțiilor au fost măsurile pentru sprijinirea familiei, educația copiilor, importanța principiilor creștine în viața de zi cu zi, indiferent unde trăiești sau îți desfășori activitatea. Am constatat că problemele sunt în general comune tuturor țărilor și se încearcă acum o schimbare a paradigmei în ceea ce privește învățământul de exemplu, cel profesional revenind în actualitate peste tot în lume. Am convenit să ținem legătura și să ne trimitem unii altora informații care ne-ar putea ajuta în activitate.
Consider că Micul dejun cu rugăciune este un eveniment de o deosebită importanță, care completează activitatea Parlamentelor naționale prin oportunitățile de networking pe care le creează. Adesea, discuțiile informale au ajutat la o mai bună informare, la detensionarea unor relații sau au pus bazele unei viitoare colaborări în domenii de interes reciproc.
Apreciez oportunitatea pe care am avut-o de a participa la acest eveniment, unde am putut să îmi folosesc abilitățile de comunicare și relaționare, susținând cauza României și prezentând în mod realist situația actuală, legând noi relații și consolidând relațiile existente.
Am fost mândră să reprezint România la Londra și să vorbesc despre progresele realizate de țara mea pe diverse domenii, de asemenea, să pot invita parlamentarii britanici și nu numai, să ne cunoască țara și poporul, participând la Micul dejun cu rugăciune organizat de Camera Deputaților în 25-26 septembrie 2013.
București, 2 iulie 2013,
FLORICA CHERECHEȘ,
Deputat PNL
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vizita la Londra a doamnei deputat Florica Cherecheș. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:49 Ora de vară a Europei de Est