Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea abecedarului la Dicănești

Copacul cu cele patru ramuri

Serbarea abecedarului la Dicănești

Pentru preșcolarii și elevii de la Școala Primară Nr.1 Dicănești (comuna Drăgești), ziua de 20 iunie 2013 a fost o zi deosebită.

Ei urmau să prezinte serbarea de sfârșit de an școlar. Îmbrăcați de sărbătoare, însoțiți de părinți și bunici, au intrat parcă mai emoționați ca niciodată în sala de clasă. Unii erau la sfârșitul primului an școlar, iar cei de-a IV-a la sfârșitul ciclului primar. Cele mai mari emoții le aveau, evident, școlarii din clasa I; ei aveau să ne încânte cu „Serbarea abecedarului”.
Au lăsat emoțiile la o parte și ca niște  adevărați artiști au prezentat un copac, care, „deși e mare, numai patru ramuri are…”
Prima ramură avea frunzele galbene, ruginii – ea reprezenta anotimpul toamna - iar elevii au început să-și amintească momentele semnificative din timpul acestui anotimp: prima zi de școală, cum au început să scrie linioare, puncte și bastonașe… La cea de-a doua ramură – iarna – și-au amintit de: prima zăpadă, prima vacanță de iarnă, așteptarea Moșului, care a fost foarte darnic cu ei. Primăvara a fost întâmpinată cu alte bucurii: sădirea de flori în curtea școlii, concursul de mărțișoare, prezentarea momentului artistic dedicat mamelor, împistritul ouălor de Paște, precum și bucuriile din săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”. La ultima ramură a copacului – vara - și-au amintit de ziua de 1 Iunie și   de pregătirea serbării de sfârșit de an școlar... Absolvenții clasei I au ținut să le arate preșcolarilor și colegilor mai mari ce au învățat ei pe parcursul acestui an școlar, oferindu-le „Serbarea abecedarului”. Au recitat și au cântat pentru fiecare literă, au răspuns corect la toate întrebările, iar doamna învățătoare i-a premiat cu diplome și cărți.
Prezentă la activitate, doamna director Șandra Anca Florica a felicitat atât școlarii, cât și preșcolarii și cadrele didactice cu ocazia încheierii anului școlar. Și noi, elevii și cadrele didactice (dna ed. Adriana Mada, dra înv. Mirela Sârbu și instit. Lucia Burtic) dorim să-i mulțumim pe această cale doamnei director pentru tot sprijinul acordat de-a lungul anului școlar.
Tuturor elevilor și cadrelor didactice, vacanță plăcută!
Institutor Lucia Burtic
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Serbarea abecedarului la Dicănești.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:59:35 Ora de vară a Europei de Est