Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am dori să credem că noi am fost cei „speciali”

Doamnei învățătoare, cu dragoste!

Am dori să credem că noi am fost cei „speciali”

Luni, 17 iunie 2013, elevii clasei a IV-a C (clasa albinuțelor) de la Eco Școala „Avram Iancu”, Oradea au susținut ultima activitate școlară împreună.

A sosit momentul bilanțului. Emoționanți cu toții, au încercat să facă din această activitate una memorabilă....
Programul serbării de încheiere a cuprins: dans (hip hop și vals – coordonat de instructor Andrei Culda), cuvântul doamnei învățătoare, concluziile copiilor după cei patru ani (compuneri, poezii), dramatizări (Rămas bun, Și eu citesc, Notele, Un pedagog de școală nouă, La ora de geografie, La ora de istorie, Portretul colegei de bancă, Povești), cântece (Noi acum suntem școlari, O serenadă, Dăscălița, Anii de școală, Clopoțelul vacanței, Albinița), premierea (cărți, diplome și medalii pentru toți elevii clasei).
Dragi copii!
Iată-ne ajunși la sfârșitul celor patru ani petrecuți împreună, patru ani de muncă, de succese și bucurii. La toamnă, veți porni pe un nou drum, veți face cunoștință cu obiecte noi de studiu și cu profesori noi. Nimic nu trebuie să vă sperie. Baza pe care ați clădit-o în cei patru ani vă va ajuta să înălțați edificiul educației viitoare. Pășiți încrezători în forțele proprii; creșteți sănătoși la trup și la minte; învățați cu dragoste și cu sârg, spre bucuria părinților și mândria mea. A venit momentul să ne spunem LA REVEDERE! Timp de 4 ani v-am pregătit pentru acest moment și să fiți convinși că sunteți pregătiți pentru a face față cerințelor ciclului gimnazial. Trebuie să fiți doar voi înșivă, să manifestați în continuare dorința de a cunoaște și ambiția de a fi mereu cei dintâi. V-am îndemnat și educat să fiți toleranți, prietenoși, altruiști, cooperanți, încrezători în forțele proprii, cinstiți, generoși, senini, împăcați cu voi înșivă. Am pus în fiecare din voi o scânteie din inima mea, iar voi mi-ați oferit în schimb un petic din inimile voastre pure și câte o scânteie din energia voastră nemărginită, făcându-mă să rămân tânără și energică. La școală, ați devenit pentru mine, propriii mei copii. Zi de zi mi-ați dat posibilitatea să mă autodepășesc, să mă perfecționez. Mă bucur că ați răspuns exigențelor și efortului depus. Rezultatele la învățătură și la concursuri, dar și paleta bogată și variată de activități educative școlare și extrașcolare la care ați participat sunt tot atâtea dovezi ale reușitei noastre. Azi, avem ca decor al festivității de încheiere a ciclului primar câte o dovadă clară a tot ceea ce am derulat în acest an școlar - fotografii sugestive. Mă bucur că în cei 4 ani, am reușit să construim o familie, o casă (avem macheta aici). În clasa I am construit fundația, în a II-a am așezat parterul, în clasa a III-a am ridicat etajul, iar în clasa a IV-a am finalizat acoperișul. Toți cei 25 de elevi ați alcătuit o familie, un colectiv unit. Vă doresc să rămâneți uniți pe mai departe, harnici și ambițioși.
Stimați părinți!
A venit timpul să vă adresez o ultimă scrisoare în caietul nostru de corespondență; acum o fac „on line”. Poate că încă nu ne dăm seama de scopul multor acțiuni desfășurate în cei 4 ani, dar cu siguranță timpul va dovedi că nimic din ce-am făcut împreună nu a fost de prisos. Totul a fost pentru binele lor. Pot susține cu tărie, atât ca dascăl, cât și ca părinte, că primii patru ani de școală sunt foarte importanți, ei constituie temelia evoluției lor viitoare. Mi-am propus ca fiecare zi să fie specială, să pară o călătorie cu trenul (dacă vă mai aduceți aminte cum spunem în clasa I), să fie unică. Și am reușit mereu, ajutată fiind de dumneavoastră (moral, fizic și financiar). Împreună am realizat lucruri minunate! Eu vă mulțumesc pentru tot sprijinul și înțelegerea, vă doresc sănătate și putere de muncă, multă răbdare în continuare și o bună colaborare din toamnă cu dirigintele și profesorii clasei pentru binele copiilor dumneavoastră!
Doamnei învățătoare, cu dragoste!
Din roiul de amintiri adunate în puținii noștri ani de viață, stăruie în memorie prima zi de școală din care chipul dumneavoastră ne întâmpină scăldat în zâmbet, așa cum ne-ați întâmpinat întotdeauna. Prima zi de școală... Ziua „albinuțelor cu ghiozdan”, cu emoții și griji, a fost caldă fiindcă așa ne-ați făcut-o dumneavoastră.
Doamnă învățătoare Monica, vă mulțumim și vă iubim pentru că ați dat rost existenței noastre, pentru că ne-ați bucurat clipele chiar și atunci când era greu. Știm că au mai existat generații care v-au rămas la suflet, știm că au mai fost prichindei cărora le-ați urat în prima zi: „Bine-ați venit!”
Am dori să credem că noi am fost cei „speciali” și cu noi v-ați mândrit cel mai mult. Atâtea amintiri frumoase ne zboară acum prin minte! Am vrea să le scriem, dar... o lacrimă nu ne dă pace! Nu vrem să plângem pentru că dumneavoastră ne-ați învățat să fim puternici și să nu ne lăsăm copleșiți de emoții. Vă vom purta cu noi în suflet pe toate cărările vieții, știind mereu ce nu vi-ar plăcea să facem. Să fiți sănătoasă, optimistă și bună ca acum, gata mereu să puneți în valoare vocația dumneavoastră de dascăl adevărat!
Mereu recunoscătoare, cele 25 de albinuțe ale stupului creat de dumneavoastră..., împreună cu familiile noastre!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:51 Ora de vară a Europei de Est