Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 112 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 112 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu Prima ediție a Târgului colegiilor și liceelor tehnologice.

Alina Giurgiu și Eurovacanța ne invită în această vară în pelerinaje: în 30 iunie, în Moldova și Maramureș, în Delta Dunării, în 20 iulie, iar în 17 august, la Marea Neagră; pelerinaje de câte opt zile, la 438 de lei pe persoană (în primele două) și doar 530 de lei pe persoană, cu două nopți de cazare pe litoralul Mării Negre; pentru mai multe informații și înscrieri, apelați la tel. 07440/352.355 sau 0744/55.17.97 (Alina Giurgiu). Joi, Plexus a deschis oficial noua sa fabrică de producție în Oradea, salutată în chip special de studenții și cadrele didactice de la Universitatea Oradea, Departamentul de Electronică și Telecomunicații,  studenți cărora li se oferă, iată: stagii de practică, proiecte de licență, burse de studii, precum și oportunități de angajare! Universitatea Agora, dl rector Ioan Dzițac, a primit vizita dlui dr. Vinod K. Madan, profesor la Kasalingam University, din Krishnankoil, India. Scopul vizitei este încheierea unui parteneriat cu Universitatea Agora. Profesori din India au publicat nenumărate articole în revista ISI a Universității Agora, revista International Journal of Computers, Communications & Control. În pagina Eveniment, am publicat un fotoreportaj de la festivitatea de încheiere a anului școlar pentru absolvenții claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”. În rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel ne informează despre procedura divorțului. În aceeași pagină, am consemnat o performanță deosebită obținută de elevii Școlii Gimnaziale din Avram Iancu: locul I pe țară la Concursul național „Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor”, desfășurat la Bacău. În paginile din mijlocul revistei continuă fotoreportajul de la Târgul colegiilor și liceelor tehnologice (cu 12 poze, plus două color). Trei clase de „pedagogiști” (clasa I A, a II-a B și a III-a B) și-au petrecut ultima săptămână de școală în tabăra didactică de la Stâna de Vale. În pagina Performanță, am promovat imaginea elevilor din clasa a III-a D, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” – o clasă de premianți, elevi ai dnei prof. Laura Vonea. Elevii a patru clase (a III-a și a IV-a C, a VI-a B și a VII-a C), de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea au plecat într-o excursie de studiu la Șuncuiuș. În rubrica „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne prezintă versurile cântecului „Tu singur plângi”. În cadrul Festivalului național al copiilor, la Târgul de carte de la Școala Gimnazială Nr. 11, s-au adunat 747 de lei, sumă care a fost donată Asociației Pro Bambini. În pagina „Ziua Eroilor”, am publicat două fotoreportaje de la evenimentele care au avut loc la școlile gimnaziale din Rieni și Talpoș, articole semnate de prof. Marge Loredana și Balint Liliana (din Rieni), respectiv prof. Adrian Þărău (din Talpoș). Dacă sunteți
în căutarea unei școli de șoferi, noi vă oferim o variantă fericită pentru Oradea, Beiuș și Ștei: Școala Auto Rapid Beiuș, instructor, profesor Lucian Cernea (tel. 0722/494.347; 0743/480.080; 0760/944.528. La Papetăria „MONA”, așa după cum v-am obișnuit, găsiți o bogată ofertă de carte și articole de papetărie, ale căror prețuri le puteți negocia dacă doriți să cumpărați în cantități mai mari, pentru școală sau grădiniță.
Acestea sunt subiectele care au încăput în revista „OviDan” nr. 112, apărută în 18 iunie 2013, ultima din acest an școlar. Numărul cuprinde un total de 69 de poze. Ovidiu DAN

    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 22:37:20 Ora de vară a Europei de Est