Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasa a III-a D – o clasă de premianți

Un palmares impresionant

Clasa a III-a D – o clasă de premianți

Bucuria unui dascăl sunt elevii, copilașii pe care cu multă răbdare, muncă și gânduri numai de el știute, reușește să le trezească dragostea de carte, de nou, să le călăuzească pașii spre lucruri bune și folositoare.

Mă voi opri cu satisfacție la acest an școlar în care elevii mei din clasa a III-a D s-au întrecut pe sine. Mi-au adus multe bucurii - roadele muncii lor neobosite prin participarea la concursuri școlare, acolo unde fiecare și-a arătat talentul - de bun matematician, de bun cunoscător al limbii române ori străine și chiar de cultură generală.
La concursul internațional „Cu Europa ... la joacă - Euroșcolarul” etapa I au obținut premiul I (100p.) elevii: Rusu Alexandru, Tripa Ruxandra, Bonțe Andrada, Borlean Alexandru, Chirilă Darius, premiul II: Toma Junior, Mureșan Vlad, Dăscălescu Mihnea, Fechete Andreea, Kalman Suha, Porumb Mihai, Jurcău Carolina, Ciobanu Cristian, iar premiul III: Cărăbaș Mara și Ludescher Aida.
La concursul național „Voinicel” au acumulat 100 p. obținând premiul I elevii: Fechete Andreea, Mile Mara și Rusu Alexandru, premiul II cu 95 p. elevii: Porumb Mihai, Jurcău Carolina, Kalman Suha, Bonțe Andrada, Cărăbaș Mara, Borlean Alexandru, Mabda Daria, Mureșan Vlad, iar premiul III elevii: Chirilă Darius, Sav Iulia, Matei Alexandru, Toma Junior și Ludescher Aida.
La etapa națională a concursului  “Comunicare.ortografie.ro”, din cei 11 elevi participanți, 4 elevi au obținut peste 90 de puncte. Aceștia sunt: Jurcău Carolina – 97 p. premiul II, Dăscălescu Mihnea - 96 p. premiul II, Rusu  Alexandru – 93 p. și Tripa Ruxandra – 93 p. - premiul III..
La etapa națională a concursului “Fii InteligenT la...matematică”, din cei 12 participanți s-au remarcat elevii: Bonțe Andrada, Borlean Alexandru, Ciobanu Cristian, Dăscălescu Mihnea, Florea Iulia, Mureșan Vlad, Rusu Alexandru (100 p.) obținând premiul I, urmați de Chirilă Darius 95 p. și Tripa Ruxandra 95 p., obținând premiul II.
La Concursul de Evaluare în Educație la limba și literatura română (etapa I) Tripa Ruxandra a obținut punctaj maxim și medalie de aur, urmată de  Rusu Alexandru – 96 p. și Bonțe Andrada – 93 p., la etapa a II-a, Rusu Alexandru a obținut punctaj maxim și medalie de aur, Jurcău Carolina 96 p., iar Tripa Ruxandra 94 p., la etapa a III-a, Tripa Ruxandra a obținut 96 p., fiind calificată la urmîtoarea etapă competițională.
La Concursul de Evaluare în Educație la matematică (etapa I) s-au remarcat Tripa Ruxandra – 100 p. și medalie de aur, Rusu Alexandru – 98 p. și medalie de bronz. Bonțe Andrada a obținut 95 p., iar la etapa a II-a, Porumb Mihai a obținut 95 p.
La etapa finală a Concursului Național Lumina Math, elevii Tripa Ruxandra și Porumb Mihai s-au clasat pe locul I.
Pentru rezultatele deosebite la etapa finală a concursului de matematică Gordius, Rusu Alexandru a obținut locul I, primind din partea organizatorilor un aparat foto digital și o enciclopedie, iar pe locul II s-a situat Tripa Ruxandra, ea primind un telescop și o enciclopedie.
La concursul de matematică Cangurașul Matematician s-au bucurat de calificativul Excelent următorii elevi: Rusu Alexandru, Tripa Ruxandra, Porumb Mihai, Dăscălescu Mihnea, Bonțe Andrada și Kalman Suha, iar de calificativul foarte bine, următorii elevi: Jurcău Carolina, Fechete Andreea, Chirilă Darius, Mureșan Vlad, Cărăbaș Mara, Florea Iulia, Sav Iulia și Ciobanu Cristian.
La concursul Cangurașul lingvist (limba engleză), elevul Rusu Alexandru a ocupat locul I (160 p.), Jurcău Carolina, locul II (147,5 p.), iar locul III l-au ocupat elevele Fechete Andreea și Gal Alexandra la egalitate de puncte (145 p.).
n grup de cinci elevi s-au întrecut și la concursul Cangurașul explorator, unde toți au obținut calificativul Excelent. Aceștia sunt: Kalman Suha, Rusu Alexandru, Cărăbaș Mara, Bonțe Andrada și Mureșan Vlad.
    De asemenea, la concursul Poveștile Cangurului au obținut calificativul Excelent elevii: Tripa Ruxandra, Jurcău Carolina, Sav Iulia, Florea Iulia, Rusu Alexandru, Mureșan Vlad, Kalman Suha, Mabda Daria, Porumb Mihai, Ludescher Aida, iar la concursul Eurojunior (sem. II) au obținut locul II și madalie de argint cu 102 p., elevii: Gal Alexandra, Porumb Mihai și Rusu Alexandru.
La concursul „Învață bine-Piticot” în urma probei la matematică au obținut 100 p. elevii Chirilă Darius și Rusu Alexandru, aceștia participând și la etapa de baraj.
Am participat cu lucrări de diferite genuri și în cadrul unor proiecte și concursuri de pe www.didactic.ro., cum ar fi: Concursul de creație plastică “Lumina Invierii prin ochi de copil” unde eleva Kalman Suha a obținut premiul I, elevele Mile Mara și Gal Alexandra, premiul III, Concursul „Alaiul primăverii” la care  eleva Fechete Andreea a obținut premiul I, elevele Gal Alexandra, Florea Iulia și Tripa Ruxandra au obținut premiul II, iar eleva Mile Mara, premiul III. La Concursul “Poveștile copilăriei – O scenă de poveste”, eleva Mile Mara a obținut premiul I.
Mica noastră poetă Tripa Ruxandra ne-a adus și cel mai valoros premiu la olimpiada județeană de matematică, premiul I, cu un total de 93 p., concurs care s-a organizat pentru prima dată, în acest an, la nivelul claselor a III-a.
Îi felicit pe toți elevii mei pentru efortul susținut în acest an școlar. Le doresc succes la învățătură și pe mai departe.
Sunt mândră că sunt învățătoarea acestor copii minunați!
Prof. Laura Vonea,
Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Clasa a III-a D – o clasă de premianți.        

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:01 Ora de vară a Europei de Est