Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ambasadorii noștri din Avram Iancu s-au întors cu locul I de la Bacău!

Lauri pentru echipajul din Avram Iancu

Ambasadorii noștri din Avram Iancu s-au întors cu locul I de la Bacău!

Evenimentul ce ne-a ținut cu sufletul la gură la finele săptămânii trecute a fost etapa finală a Concursului Național pentru elevi „Diversitatea - o șansă în plus pentru viitor”, concurs organizat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația „Divers.”

Etapa pe țară a concursului s-a desfășurat la Bacău în data de 8 iunie 2013 și a constat din două probe: una teoretică, din domeniul educației civice și istoria, tradițiile și obiceiurile minorităților naționale și una creativ- artistică, în care fiecare echipaj participant a trebuit să scoată în evidență interacțiunea între culturi la nivelul comunității din care provine. La concurs a participat și domnul Gheorghe Sarău, consilier pentru limba rromani și coordonatorul concursului din partea M.E.N.
Spre marea bucurie, satisfacție și mândrie, grupul folcloric „Adevărații Prieteni”, al Școlii Gimnaziale Nr.1 din comuna Avram Iancu, a reprezentat cu cinste nu numai școala și comunitatea de la fruntariile de vest ale țării, ci și județul nostru, întorcându-se de la Bacău cu un meritat loc I, în confruntarea cu celelalte echipaje din întreaga țară...
Este de bună seamă rezultatul muncii copiilor care au făcut parte din echipaj: Hulber Tonia, Vinter Gianina, Cuciula Lucia, eleve ale clasei a IV-a, Vinter Gabriel, elev în clasa a VII-a, copii ai școlii noastre, precum și Kovacs Claudiu, elev al clasei a VIII-a, Școala Gimnazială Nr.2 Tămașda. La Bacău, ei s-au simțit ca acasă, au lăsat emoțiile la o parte și s-au întrecut pe sine într-un recital ce-a stârnit ropote de aplauze. Le-a fost alături, cu emoții cât casa, cea care i-a îndrumat și pregătit și sub a cărei „baghetă magică”, totul s-a transformat în satisfacția lucrului bine făcut, cu folos, cu dăruire și pasiune, doamna învățătoare, profesor Șule Nicoleta. De altfel, doamna învățătoare este și autorul ideii textului prezentat în concurs și sigur, „vinovatul” acestei bucurii dăruite nouă în prag de vară fierbinte...
N-aș vrea să trec sub tăcere și implicarea celorlalți factori care au făcut posibilă deplasarea copiilor la Bacău: doamna director, profesor Marți Teodora, comunitatea locală prin reprezentantul său, dl primar Matica Teodor, Inspectoratul Școlar, prin implicarea doamnei inspector Ile Erzsebet și desigur, părinții, cei care au asigurat costumele copiilor și au fost cu sufletul alături de ei, cu ruga închinată Cerului pentru a-i aduce acasă sănătoși și câștigători...
Pentru strădania și performanța lor, copiii au fost răsplătiți cu diplome, cărți, albume, o sumă de bani, dulciuri, etc.
Le mulțumim din tot sufletul, îi felicităm și le dorim o vară frumoasă, cu o vacanță de vis, iar la anul… să fie tot așa!
Ana Cotro
Felicitări, campionilor! Ovi

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:30 Ora de vară a Europei de Est