Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

AIESEC Oradea recrutează noi membri

Între 3 și 14 martie,

AIESEC Oradea recrutează noi membri

AIESEC Oradea organizează în perioada 3-14 martie 2008, recrutări de membri AIESEC, în cadrul Universității din Oradea. “Alege cariera internațională!” Reprezintă un mesaj pe care vrem să îl transmitem studenților de la toate facultățile din cadrul Universității din Oradea, un îndemn spre o carieră într-o companie de top din străinătate pentru a dobândi experiență externă.

AIESEC este cea mai mare organizație internațională de tineri, prezentă în 100 de țări și teritorii și în peste 800 de centre universitare. Scopul nostru principal este să realizăm programe de pregătire și dezvoltare a abilităților de leadership (sau de conducere) pentru studenți. Aceasta se realizează prin intermediul proiectelor pe care le implementăm/conducem, atât pentru studenți, cât și pentru companii; sau prin conducerea unui departament – Resurse umane, comunicare, finanțe.
Toată această experiență  este înglobată într-un mediu propice de învățare globală prin conferințele naționale și internaționale la care participați, seminariile și trainingurile ținute de manageri de la mari companii din țară și străinătate, o platformă virtuală plină cu informații și materiale din orice domeniu.
După această experiență de conducere, prin intermediul AIESEC, studenții pot pleca într-un stagiu de practică în strainătate, numit Exchange. Programul de bază al AIESEC – Exchange - este un program prin care studenții Universității din Oradea pot pleca într-un stagiu de practică plătit în străinătate, având posibilitatea ca aceștia să își aleagă domeniul studiat în facultate.
Programul Exchange
 Programul Exchange constituie cea mai intensă experiență de învățare pe care un membru AIESEC sau un student o poate experimenta. În fiecare an, oferim mai mult de 4000 de oportunități unice de stagii de practică, în toată rețeau AIESEC Globală.
Scopul primar pe care îl urmărește acest program este de a ajuta tinerii să își completeze cunoștințele teoretice cu un stagiu de practică în străinătate.
Domeniile din care studenții pot să-și aleagă un job într-o companie străină, în funcție de specializarea lor, sunt: *Management – cu locuri de muncă în departamente, precum: Management, Marketing, Resurse umane, Managementul proiectelor, Administrarea afacerilor,  Finanțe, Contabilitate etc. *Tehnic/IT – dezvoltare web, software, rețele, inginerie, programare, baze de date etc. *Educațional – dezvoltarea programei, predarea unei limbi străine, consultanță în sectorul educațional *Dezvoltare - stagiu desfășurat de cele mai multe ori în ONG-uri, fiind relaționat de probleme de dezvoltare a comunității – persoane defavorizate, ecologie, integrare socială etc.
Detaliile acestui program se referă la următoarele aspecte: durata unui stagiu internațional este cuprinsă între 2 și 18 luni; salariul acoperă costurile de viață (cazare, masă și cheltuieli); găsirea unui stagiu internațional durează între 1 și 3 luni; cheltuielile de transport și viza sunt suportate de participanți; consilierea din partea unui membru AIESEC pentru găsirea unui stagiu cât mai potrivit.
În 12 martie – prezentare AIESEC
În 12 martie, la ora 17.00, în Aula Magna, va avea loc un eveniment de prezentare AIESEC, în care veți afla mai multe despre AIESEC și oportunitățile unice pe care le poate oferi studenților.
 Pentru înscriere, studenții pot veni în oricare zi, între orele 10.00 și 15.00, la sediul nostru (vizavi de Aula Magna), pentru a completa un formular de aplicare. Data limită pentru înscriere este 14 martie , ora 15.00.
Informații despre AIESEC se pot accesa de pe site-ul nostru:   www.aiesec.org/romania/oradea  (Anamaria RADU)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:54:56 Ora standard a Europei de Est