Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vizita unei delegații din India la Universitatea Agora

După vizita dlui rector Ioan Dzițac în China,

Vizita unei delegații din India la Universitatea Agora

După fructuoasa vizită a dlui rector Ioan Dzițac în China, o universitate din India se arată interesată pentru încheierea unui parteneriat cu Universitatea Agora din Oradea. Astfel, aflăm de la dl rector că joi, 13 iunie 2013, Universitatea Agora va primi vizita unei delegații din India, formată din: Dr. Vinod K. Madan, profesor la Kalasalingam University, Krishnankoil, India, Mr. K. Sridharan, manager al Kalasalingam University, Krishnankoil, India, și Dr. Anup Kumar Gogoi, profesor la Indian Institute of Technology, Guwahati.

Programul vizitei va cuprinde:
Orele 12.00 - 13.00 Primirea delegației indiene de către rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac și prezentarea virtuală a Universității Agora;
Orele 13.00 – 13.30 Vizitarea Campusului Universității Agora;
Orele 13.30 – 14.00 Ceremonia de semnare a unui acord de colaborare între Universitatea Agora și Kalasalingam University;
Orele 14.00 – 14.40  Prof. univ. dr. Vinod K. Madan va prezenta lucrările invitate:
1) Nondestructive Evaluation using Barkhausen Noise
2) Digital Signal Processing and Applications;
Orele 15.00 – 16.00 Vizită la Mănăstirea Sfintei Cruci;
Ora 16.30 Masa protocolară la Hanul Pescăresc.
http://kalasalingam.ac.in/index.php
http://www.iitg.ac.in/ece/akg.htm
Dr. Anup Kumar Gogoi
Prezentarea prof. univ.dr. Vinod K. Madan
V.K. Madan obtained his B.Tech. (Electrical Engineering) from Indian Institute of Technology (IIT), Delhi in 1970, and Ph.D. from IIT, Bombay in 1989. He was on a two-year (1990-92) post-doctoral fellowship at the University of Saskatchewan, Canada. He had also visited University of Toronto and Université Pierre-et-Marie-Curie, Paris while returning from Saskatchewan in 1992, and HEIG-VD, Switzerland and Tor Vergata University of Rome in 2012.
He has been working as a Senior Professor at Kalasalingam University since January 2011. He worked as a Professor at Birla Institute of Technology & Science (BITS), Pilani from 2009 to 2010 after superannuation from Bhabha Atomic Research Centre (BARC), Mumbai in 2008 at 60 years. At BARC, he had courtesy appointment as a professor at Homi Bhabha National Institute, an adjunct professor at BITS, Pilani, a recognized teacher of the University of Mumbai, and a research board member of the Kalasalingam University.
At BARC, he had developed electronics and computer based instruments and systems for various applications of the Department of Atomic Energy. He also conducted research in various areas like application of digital signal processing (DSP) to various fields, gamma ray spectral analysis, frequency spectral analysis, non destructive evaluation (NDE), neural networks, population sciences. A part of the research work is significant in the development of the field of nuclear spectral analysis using DSP. He has authored/ coauthored above 100 technical articles in diverse disciplines, and published in journals (including papers still best in many aspects in the field, and successfully solved recognized tough technical problems like Walsh deconvolution and applied to gamma ray spectral analysis), conferences, symposia, a book chapter, and the invited paper for the inaugural issue of Paritantra, a journal of the Systems Society of India. He was a reviewer for the IEEE Transactions on Instrumentation, IETE Journal of Research, and for many conferences and symposia.
He instructed undergraduate and postgraduate courses in Indian universities, at Homi Bhabha National Institute, and a graduate course at University of Saskatchewan, Canada. He was involved in conducting many national and international conferences, short courses both for academia and industry in different areas. He had also conducted a neural network video tutorial at a demography conference in Maryland.
He had participated in three research programs with IIT Bombay, and a coordinated research program with IAEA, Vienna.
His interests include DSP and applications, nuclear detectors, nuclear counting systems, nuclear spectral analysis. frequency spectral analysis, molecular imaging systems, communications, neural networks, speech processing, image processing, non-destructive testing including Barkhausen noise, and intelligent and virtual instrumentation.He is a fellow of Institution of Engineers (India) and IETE, and SM IEEE (until 2012), Executive Committee Member of the IEEE Bombay Section (until 2011), LM IPA, LM INS, LM NTSI, and LM ASI. His biography is included in Marquis Who’s Who and other publications. He enjoys reading, swimming, and listening to light music. (Ov.D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:00 Ora de vară a Europei de Est