Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziție de mărțișoare la Școala nr. 11 din Oradea

Din suflet pentru suflet

Expoziție de mărțișoare la Școala nr. 11 din Oradea

Joi (28 februarie 2008), elevii claselor a II-a C, a III-a D și a IV-a E, de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea, au organizat în holul de la intrarea în școală o expoziție de mărțișoare.

Înainte de ora 8.00, copiii au dat buza să cumpere mărțișoare pentru mămica și doamna învățătoare, pentru dirigintă și profesoare, mărțișoarele fiind ieftine, atragătoare, naturale și originale, confecționate de mâinile harnice și pricepute ale copiilor care au organizat evenimentul. Exponatele chiar nu au fost  evaluate de cei care le-au confecționat,  nepurtând un preț de vânzare, cumpărătorii dând pe ele suma pe care au considerat-o potrivită. Parte din banii care se vor aduna vor fi donați copiilor cu nevoi speciale, orfani ori abandonați, copiilor suferinzi sau pur și simplu celor cu posibilități materiale reduse de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 din Oradea, iar ceilalți vor rămâne în școală, după cum aveam să aflăm de la înv. Domnica Popa.
Mărțișoarele au fost confecționate de către protagoniștii manifestării caritabile timp de circa două săptămâni.  Medalioanele au fost făurite în chip ingenios, din gips turnat în forme de litere și apoi colorat, din aluat (făină, oțet și sare), materiale refolosibile, floricele uscate, bucăți de pânză și stofă..., iar șnurul a fost cumpărat.
În confecționarea mărțișoarelor, elevii  învățătoarelor Domnica Popa, Cornelia Șil și inst. Angela Nuță i-au antrenat și pe elevii de la Centrul  Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 din Oradea, partenerii lor de proiect în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare, îndrumați de înv. Doina Marc, Ileana Andrica și prof. Luminița Iova. Este și aceasta o modalitate eficientă de socializarea a copiilor cu CES.
Expoziția va fi deschisă și astăzi, vineri!
În cazul în care cererea va fi mare, organizatorii sunt pregătiți și pentru astăzi, vineri (între aceleași ore ca și ieri, de la 7.45 la 13.00), marfă au suficientă, pentru că au fost confecționate circa 500 de mărțișoare, iar la o adică se pun din nou pe treabă deoarece le-au mai rămas medalioane.
Pentru cadrele didactice, micii artizani au pregătit și mici „îndreptare ortoepice, ortografice și de punctuație” în două variante, tip medalion, și în format de buzunar, materiale promoționale legate de evenimentul nr. 1 al primăverii – Mărțișorul („Povestea Mărțișorului” – semnificație, istoric, legendă...).
Ne-au impresionat cu adevărat atât exponatele (mărțișoarele), fetițele „comerciante” (Camelia Alexandra Leff, Raluca Andrada Crăciun și Andreea Tirla, din a IV-a E), organizarea fără cusur, atitudinea îndrumătoarelor, cât și  aglomerația de la stand și prezentarea materialelor promoționale...
O manifestare de nota zece (cu steluță) și felicitări! (Ovi DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:25 Ora de vară a Europei de Est