Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conducerea Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” a premiat performanța – olimpicii naționali și județeni

Joi, la Casa de Cultură a Municipiului

Conducerea Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” a premiat performanța – olimpicii naționali și județeni

Pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea acest an școlar înseamnă un an de vârf în performanță.

Este anul când s-au obținut cele mai multe premii și mențiuni la olimpiadele școlare, 88 la etapa națională și județeană, după cum avea să sublinieze directorul școlii, dl prof. Mircea Mitran.
Pentru premierea performanței, conducerea școlii a organizat joi, 30 mai 2013, o manifestare de suflet, la Casa de Cultură a Municipiului, eveniment la care au participat cei 88 de olimpici naționali și județeni, un grup de artiști, frați, părinți și bunici ai olimpicilor.
„Avem aici o bibliotecă de diplome și premii”
„Iată-ne la momentul adevărului. Despre Școala Gimnazială „Oltea Doamna” se spun multe lucruri frumoase. Avem astăzi aici o bibliotecă de diplome și premii pentru a-i premia pe cei 88 de olimpici naționali și județeni. Concursurile școlare le vom premia mâine (vineri – n.n.), când vom sărbători Ziua Internațională a Copilului, dar și Ziua școlii. Pentru premierea performanței, a celor care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele școlare, avem alături de noi pe dl viceprimar Ovidiu Mureșan, pe dl senator de Bihor Florian Bodog, pe șefa Cancelariei prefectului, dna Claudia Timofte și pe președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, dl Florin Birta.
Mai întâi dăm cuvântul artiștilor care au venit să-și sărbătorească colegii performeri”, a mai spus dl director Mircea Mitran.
Fantezii pe portativ
Momentul artistic a fost coordonat de directorul adjunct al școlii, dna prof. dr. Liliana Bocoi și consilierul educativ, prof. Florentina Socolan.
Pe scenă au cântat și ne-au încântat artiștii: Ioana Musca, Teodora Bodog (la flaut), Forrai Friderika (la chitară), Ștefania Buciuman (la pian) și Carla Marin, coordonați de prof. de muzică Loredana Muntean.
„Primăria Oradea susține performanța”
Pentru a premia olimpicii la limba română, dl director l-a invitat pe scenă pe dl viceprimar Ovidiu Mureșan, care i-a felicitat pe olimpici și pe profesorii care i-au îndrumat pe drumul succesului.
„Primăria Oradea susține performanța, susține excelența, atât la învățătură, cât și la sport. Pentru asta ne gândim ca programele pe care le vom promova în viitor să asigure confortul necesar, dacă nu financiar, atunci cel puțin din punct de vedere moral al tuturor celor care muncesc și trăiesc în acest municipiu. Rezultatele voastre de azi vor transcende în realizările dumneavoastră de mâine. Vă mulțumesc și vă apreciez”, a spus dl viceprimar Ovidiu Mureșan. Pentru înmânarea diplomelor și medaliilor la olimpiada de matematică a fost invitat dl deputat Florian Bodog.
„Vă previn că sunt foarte mulți. Numai din învățământul primar avem un premiu I, Tripa Ruxandra, din a III-a D, eleva dnei profesor Vonea Laura și încă 13 mențiuni. Scena este neîncăpătoare pentru matematicienii de la „Oltea Doamna”, ține să sublinieze doamna director adjunct, prof. dr. Liliana Bocoi.
Pe olimpicii de la germană, „care au luat tot ce se putea” (premiul I, II, III și mențiune), după cum a remarcat directorul adjunct, i-a premiat doamna Claudia Timofte, șefa Cancelariei prefectului Claudiu Pop.
Au urmat olimpicii la geografie, biologie, religie, educație tehnologică, respectiv civică. Sportul, cu zeci de premianți, a încăput pe mâna președintelui C.S.M. Florin Birta.
Dacă afară ploua pe-ntrecute joi, la ora premierii, pe scena Casei de Cultură a Municipiului „ploua” cu diplome, cupe și medalii pentru cei mai titrați olimpici naționali și județeni ai Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conducerea Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” a premiat performanța – olimpicii naționali și județeni.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:11 Ora de vară a Europei de Est