Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 108 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 108 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu evenimentul de joi de la Facultatea de Protecția Mediului: Lansarea cărții „Mediul în Munții Apuseni – aplicații practice de teren”.

În pagina a II-a, partenerii noștri de la Eurovacanța ne propun de Ziua Copilului o ieșire în cel mai tare parc de distracții din Italia. În pagina de Eveniment, avem proiectul educațional „Colțul micului pieton”, la final (cu câștigătorii celor două concursuri). În pagina Universitaria, am consemnat două evenimente: Activitățile de diseminare și cursul pilot din cadrul proiectului Cradle-to-Cradle și Secretul artei de a iubi, divulgat de studentele dnei Simona Laurian. În pagina de Internet a dlui prof. univ. dr. Ioan Dzițac, am pregătit un fotoreportaj surpriză cu care dorim să-l întâmpinăm pe rectorul Universității Agora la întoarcerea din China. De la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, am publicat fotoreportajul de la întâlnirea de proiect Leonardo da Vinci (transfer de inovație). În rubrica sa juridică, dl notar Gârba Cornel ne „traduce” din Noul Cod Civil Regimul matrimonial al comunității convenționale. Alături, în pagina de Performanță, vă prezentăm olimpicii naționali ai Școlii Gimnaziale „Dacia”: 10 olimpici la 11 discipline. În mijlocul revistei, veți găsi fotoreportajul realizat de Ziua Europei la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, precum și cei doi olimpici naționali la geografie, de la același liceu, elevii dnei prof. Ramona Iștoc. Tot despre 9 mai este vorba și în următoarele două pagini; evenimentele au fost marcate la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea și la Școala Gimnazială Nr. 1 din Batăr. Vineri, la C.D.I. Ștei, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Concursului „Europa copiilor”. În rubrica sa, Alexandra publică versurile cântecului „Oile Mele”
Tot despre Ziua Europei ne-au scris și doamnele ed. Floare Bernad, Mariana Niulaș și Tunde Indrie, de la Grădinița Ion Creangă. Papetăria MONA ne provoacă la un concurs cu premii. Întrebarea la care trebuie să răspundeți este: La ce dată și în ce țară s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Copilului?
Premiile sunt cu adevărat tentante: premiul I – atlas; premiul II – dicționar/ghid de conversație; premiul III – carte de lectură.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei OviDan nr. 108, de marți, 21 mai 2013. Numărul conține 70 de poze. Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:13 Ora de vară a Europei de Est