Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii campioni, pentru a V-a oară în competiție

Joi, fotbal, vineri, dans

Micii campioni, pentru a V-a oară în competiție

Joi și vineri (23 și 24 mai 2013), Grădinița Nr. 52 din Oradea a organizat tradiționalul concurs „Micii campioni”, aflat la cea de-a V-a ediție (din care câte două ediții județene și naționale).

„Faceți sport, faceți mișcare pentru a fi sănătoși!”
Joi, am avut fotbal (pe San Siro), cu participarea echipelor reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, Grădiniței Creștine „Emanuel” și grădiniței gazde (Gr. Nr. 52).
În deschiderea manifestării, doamna director Maria Nan a mulțumit partenerilor de proiect pentru prezență și fidelitate, iar directorul L.P.S. „Bihorul”, dl prof. dr. Dan Matei, a lansat provocarea, îndemnând pe toată lume (copii, părinți și profesori) să facă sport și mișcare.
„Faceți sport, faceți mișcare pentru a fi sănătoși.
Noi vă invităm cu cea mai mare plăcere, având porțile deschise, la liceul sportiv. Să fiți mari campioni și să vă bucurați alături de copiii dumneavoastră. E o invitație, dacă vreți, pentru continuarea sportului de performanță”.
Dna director Maria Nan a mulțumit pentru invitația lansată arătând că și proiectul „Micii campioni” tocmai aceasta urmărește: „să îndemne la mișcare, la a face sport, pentru că dezvoltarea intelectuală este strâns legată de dezvoltarea fizică, armonioasă. Sănătatea și dezvoltarea normală, fiziologică sporesc buna dispoziție și atenția, favorizând capacitatea de asimilare a cunoștințelor. Formarea calităților morale și de voință ale copilului, educarea perseverenței, a stăpânirii de sine, a curajului, depind de dezvoltarea calităților sale fizice, iar formarea ținutei corecte, însușirea mișcărilor precise, dezvoltarea simțului ritmului favorizează educația estetică a preșcolarilor”, a mai adăugat doamna director Maria Nan, coordonatorul de proiect.
Din echipa de proiect fac parte toate educatoarele grădiniței (Bicăzan Ileana, Oșvat Maria, Bako Doina, Popa Claudia, Pașcalău Liliana, Săcădat Adriana, Mureșan Ioana, Duluș Geta, Popa Gabriela, Costea Anca, Orban Katalin, Șora Marta, Toma Floricuța,  Druță Valeria, Sala Ioana, Micu Camelia, Suciu Margareta, Dimeny Eva și Juhasz Katalin), în frunte cu profesorii și antrenorii Cristian Mureșan și Vekony Tiberiu.
De echipa de copii a L.P.S. „Bihorul” se ocupă antrenorii Ovidiu Silaghi, Cristian Mureșan și Dan Dobai, iar echipa Grădiniței Creștine „Emanuel” a fost coordonată de dna prof. Diana Pentie - directorul grădiniței și prof. Marta Cadar.
La finalul întrecerii, toate cele trei echipe au terminat competiția pe primul loc, ca învingătoare, prin mișcare, fiind premiate cu diplome, cupe și medalii, pachete cu dulciuri și suc. Să-i amintim și pe golgeterii celor trei echipe, care au adus satisfacție colegilor: Vekony Dominic (cel mai tânăr fotbalist), Coca Alex și Radu Sălăjean. Cea mai tare galerie și mai bine dotată din punct de vedere tehnic a fost cea a Grădiniței Creștine „Emanuel”.
Așadar, dragi părinți și stimate cadre didactice, dacă aveți copii talentați care ar putea face performanță în sport, orientați-i spre L.P.S. „Bihorul”, care organizează preselecții la fotbal pentru copiii născuți între 2005 și 2009, oferindu-le cele mai bune condiții pentru a face performanță. Mai multe informații puteți obține la telefon 0756-856.141 (Cristian Mureșan) sau 0751-22.19.59 (Ovidiu Silaghi).
Festivalul de dans, „Micii campioni”
Potrivit tradiției și în lumina proiectului, a doua zi (pe scena de la San Remo), s-a desfășurat Festivalul de dans, la care s-au înscris nu mai puțin de 29 de formații din 23 de grădinițe orădene și nu numai, un record de participare în cadrul celor cinci ediții. Micii dansatori au reprezentat următoarele grădinițe (le vom enumera în ordinea intrării pe scenă): Grădinița Nr. 20, 53, (20), 17, 9, 52, 37, 45, 54, 41, 43, 34, 28, 46 (28), 56, (28), 27, 42, Grădinița din Derna, Gr. Nr. 30, 25, 47, 19, (34 și 25), Grădinițele „Trei Ursuleți”, Grădinița Nr. 35 și (52).
Fiindcă timpul a fost nefavorabil, scena a fost amenajată în C.D.I. Așa cum ne-au obișnuit, concurenții au fost la înălțime, dar ne-a lipsit show-ul de la edițiile în care festivalul s-a desfășurat în aer liber, iar copiii se dădeau în spectacol, în mod spontan, pe covorul din fața scenei. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Micii campioni, pentru a V-a oară în competiție.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:15 Ora de vară a Europei de Est