Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Acțiune caritabilă, de Paști,

Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Acesta este titlul unui proiect interjudețean, inițiat de membrii Asociației Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO), care, în colaborare cu o serie de grădinițe orădene (grădinițele nr. 25, 28, 30 și 46), precum și cu școlile gimnaziale: „Oltea Doamna”, Oradea și Nr. 3 Leș, liceele: „Friedrich Schiller” și „Ioan Bococi” și Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, s-au gândit să aducă o rază de bucurie, lumină și speranță în sufletul și pe chipul copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Oradea, înainte de Sfintele Sărbători pascale.

„O reprezentantă a ASSO, Anca Bronț, m-a cooptat în proiectul de caritate mai sus-amintit. Încântată de idee, le-am povestit mai întâi albinițelor mele din clasa a II-a că am putea ajuta niște copii ca ei, dar mai puțin norocoși, să aibă parte de sărbători mai frumoase prin lucrări realizate de noi, date apoi spre vânzare să se strângă bani pentru a li se face pachete de Paști copiilor de la C.S.E.I. Nr. 1 din Oradea. Elevii mei au fost foarte bucuroși la gândul că ar putea ajuta și ei, prin munca lor, să facă fericiți niște copii, care în definitiv nu au nicio vină pentru situația în care se află, la fel cum ai noștri nu au niciun merit că s-au născut norocoși, cu părinți care le asigură totul. Așadar, albinițele s-au pus pe treabă, iar entuziasmul lor a cuprins rapid toată floarea cea vestită a ciclului primar din „Oltea Doamna”, de la grupele pregătitoare până la clasele a IV-a, fără excepție, dar și clasele a V-a B  și a VI-a A, coordonate de doamnele prof. Mirela Tanc, Adriana Popa și Florentina Socolan. Cu toții au muncit cu dăruire realizând tot felul de lucrări în care au pus mult suflet: ouă încondeiate, pictate, cu paiete, pompoane sau quilling; tablouri și felicitări de Paști realizate de ei; coșulețe, suporturi pentru ouă, figurine din gips pictate și tablouri pe sticlă”, ne-a spus coordonatorul de proiect, prof. Cristiana Vidican.
Expoziția cu vânzare s-a bucurat de succes în incinta Complexului Lotus Center joi, 25 aprilie 2013;  copiii, de mână cu părinții, au venit pentru a admira și cumpăra atât exponatele făcute de mânuțele lor, cât și pe cele ale colegilor.
„Doresc să mai precizez faptul că în prima parte a zilei, la sediul Facultății de Medicină și Farmacie, au fost expuse și vândute rapid produse de patiserie făcute de elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bococi”. Se spune că dăruind, vei dobândi. Ceea ce știm cu siguranță este că am dat din suflet tot ce am făcut pentru acești copii, iar acest lucru ne-a responsabilizat, ne-a făcut mai conștienți de ceea ce contează cu adevărat în viață, toate acele lucruri pe care le găsim indispensabile doar dacă nu le avem”, conchide prof. Cristiana Vidican.
(Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:04 Ora de vară a Europei de Est