Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

O premieră în învățământul românesc!

De la Gojdu la... Microsoft

O premieră în învățământul românesc!

Ieri (marți, 26 februarie 2008), au fost lansate pe site-ul Microsoft România suportul de curs (gratuit) pentru elevi și suportul de curs (gratuit) pentru profesori, intitulate „Introducere în .Net Framework”, realizate de un colectiv de șase profesori (membri ai comisiei naționale de informatică), între care și doi distinși profesori gojdiști, profesorii de informatică Maria și Adrian Niță (de la C.N. „E. Gojdu” Oradea), care au și calitatea de formatori.

Prin Casa Corpului Didactic Oradea – Bihor, prof. Maria și Adrian Niță vor pregăti profesorii de informatică din Oradea și județ pentru noul curs care trebuie predat la elevii claselor a XII-a de la profilul mate-info.
Vorbind despre acest prim parteneriat între Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului din România și Microsoft, vorbim despre o premieră în învățământul românesc.
„Aveți posibilitatea să studiați soluții software și să dezvoltați aplicații...”
„Introducere în .NET Framework este un curs dezvoltat în cadrul programului
Microsoft Parteneri pentru Educație, în colaborare cu un grup de profesori de informatică din România. Până la sfârșitul anului școlar 2007-2008 va fi disponibil în pe situl Microsoft România, în pagina Secțiuni pentru educație.
Cursul vă propune să explorați tehnologia .NET, cea mai răspândită platformă de
aplicații software. Aveți posibilitatea să studiați soluții software și să dezvoltați
aplicații ce pot fi trimise la concursuri sau pot fi integrate în proiecte educaționale.
Suportul de curs este publicat în două versiuni. Cea pentru elevi cuprinde doar componenta de specialitate. Versiunea pentru profesori cuprinde pe lângă componenta de specialitate și pe cea metodică de predare.
Suportul de curs poate fi descărcat gratuit și folosit exclusiv în procesul educațional”, scrie Sanda Foamete, SNR Manager de Proiecte Educaționale Microsoft România în „Cuvânt înainte”.
Să mai spunem că respectivele cursuri sunt structurate pe șase capitole:
1. Programarea Orientată Obiect (POO) cu C#
2. Platforma .NET
3. Limbajul C#
4. Programarea web cu ASP.NET
5. Programare vizuală
6. ADO.NET
Artizanii acestei premiere
Considerăm potrivit să vă facem cunoscute numele artizanilor acestei premiere: Adrian Niță, profesor, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Oradea; Maria Niță, profesor, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Oradea; Nicolae Olăroiu, profesor Colegiul Național „B.P. Hașdeu”, Buzău; Rodica Pintea, profesor, Liceul „Grigore Moisil”, București (capitolul 1); Cristina Sichim, profesor, Colegiul Național „Ferdinand I”, Bacău; Daniela Tarasă, inspector informatică, ISJ Bacău;
coordonatori: Mihai Tătăran, cadru didactic asociat, Universitatea Politehnica din Timișoara; Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general M.E.C.T., Petru Jucovschi, Developer Community Lead, Microsoft România. (Ov. D.)

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:13:53 Ora standard a Europei de Est