Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Dar din suflet” pentru copiii defavorizați

Activitate de voluntariat la „Oltea Doamna”

„Dar din suflet” pentru copiii defavorizați

În prag de sfinte sărbători, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” din Oradea își deschid sufletul pentru acte de caritate.

Astfel, Laura Ienei David, în calitate de profesor și coordonator de proiect și dna Claudia Timofte, ca simplă mămică, pun la cale, mobilizând și alte clase, o acțiune de strângere de haine și jucării pentru copiii aflați în nevoi, cu care soarta nu a fost atât de darnică.
Au răspuns provocării nu mai puțin de 12 clase din ciclul primar: clasele îndrumate de prof. Cristiana Vidican, Gabriela Codorean, Daniela Dohotariu, Laura Pavel, Elena Pavel, Cristina Anton, Curpaș Anca, Romelia Ciarnău, Laura Vonea, Doina Sabău, Rodica Fechete, Pamela Pop și Mirela Moș, alături de elevii dnei prof. Laura Ienei.
Partenerii inițiatorilor în proiectul „Dar din suflet” sunt: Fundația „Amia Suflet de Copil” (reprezentată de directorul executiv, dl Radu Crainic), Școala Gimnazială „Oltea Doamna” (director, prof. Mircea Mitran, director adjunct, prof. dr. Liliana Bocoi), Instituția Prefectului Bihor (dna Claudia Timofte - șefă a Cancelariei Prefectului) și Inspectoratul Școlar Județean Bihor (reprezentat de prof. Felicia Ianța – inspector școlar de specialitate).  
  Vineri (26 aprilie 2013), în curtea școlii, i-am surprins pe copii în timp ce aduceau pachetele la mașina dlui Radu Crainic.
„Din punctul meu de vedere și al Instituției Prefectului este o inițiativă lăudabilă, ne-a spus doamna Claudia Timofte. Mai ales că vine de la copii care încă n-au ajuns la majorat și și-au dat seama, au conștientizat că este nevoie să-i ajute pe cei aflați în nevoi, pe cei care nu au părinți, care nu au pe nimeni apropiat. E o acțiune de caritate și de voluntariat prin care copiii și-au strâns jucărelele și hăinuțele de care ei consideră că nu mai au nevoie să le doneze pentru copiii care sunt în nevoie de aceste lucruri”, ne-a spus doamna Claudia Timofte.
„Am văzut problemele care sunt în sistem și ajutăm și noi cu ce putem. Am înființat această asociație (Amia Suflet de Copil) eu și soția mea, dar reușim să găsim oameni de bine, care au încredere în noi și văd că tot ceea ce facem ajunge unde trebuie”, ne-a mărturisit dl Radu Crainic.
„Þin să mulțumesc colegelor și elevilor din ciclul primar care au răspuns provocării, renunțând la jucării și hăinuțe. Prin Asociația „Amia Suflet de Copil”, ele vor ajunge la copii instituționalizați și la spitale, la copii mai puțin norocoși, care, cu siguranță, se vor bucura de ele”, a ținut să ne asigure coordonatorul de proiect, doamna profesor Laura Ienei. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:„Dar din suflet” pentru copiii defavorizați.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:15 Ora de vară a Europei de Est